Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaqbowski Zobacz posta
    Czy warto się zainteresować tematem, ile wyświeconych godzin będzie dyskwalifikować ten monitor czy jednak zbierać na Neca PA271W?
    Ja jestem właśnie po zmianie 20" 1680×1050 na PA271W 2560×1440. Na początku bałem się małych literek w systemie (ze względu na malutką plamkę), ale to w większości przypadków nie problem, bo znaki w Chrome czy Wordzie można spokojnie powiększyć). Za to obszar roboczy jest tak wielki, że w tej chwili praca w Lightroomie jest wielką przyjemnością. Przejście z 1680 na 1920 nie dałoby aż takiej poprawy komfortu. Jeśli jest więc jakiś powód, żeby dozbierać na NEC-a PA271W, to właśnie ten. (Jakkolwiek trafił mi się egzemplarz z nierównym podświetleniem, ale na szczęście sprzedawca nie robi mi problemów i pozwoli sprawdzić drugą sztukę po niedzieli - warto dokładnie sprawdzić sprawdzić podświetlenie w momencie zakupu).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    Przyznam, ze niezly z Ciebie teoretyk
    Dzieki za podrzucenie linku do listopadowego numeru.
    Proszę :-) A co do pierwszej kwestii - z moją kobietą nie prowadzimy podobnych dyskusji, bo wie i uznaje, że ja wiem co robię w temacie sprzętu :-)
    Ostatnio edytowane przez strideer ; 10-12-2011 o 22:05 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów