Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

no dobra, to i ja poprosze o rade co do wyboru monitora.
    po prostu juz sie gubie w tych wszystkich opisach, porownaniach i ilosciach modeli.
    mam do dyspozycji 10000 pln, ale musze za te kwote kupic rowniez 50L (wlasciwie to juz go kupilem - czekam na kuriera po weekendzie), wiec na monitor zostalo mi 4000 pln.
    zajmuje sie fotografia slubna i potrzebuje monitora do pracy - strictle do zastosowan portretowo-slubnych, 95% LR, 5% PS (jezeli to ma jakies znaczenie przy wyborze modelu)
    niestety kompletnie nie znam sie na monitorach (znam tylko pojecia rozdzielczosci i przekatnej ) dlatego calkowicie polegam na opiniach osob bardziej doswiadczonych ode mnie.
    chcialbym aby monitor mozliwie najwierniej oddawal barwy - tak, zebym widzial juz na poziomie LR co otrzymam na odbitcce w labie.
    mile widziane, zeby monitor nadawal sie do grania - nie ukrywam, ze lubie sobie czasem po godzinach pograc np. w Battlefield 3
    czyli chyba chodzi o to smuzenie z tego co sie zorientowalem.
    bede wdzieczny za wszelkie opinie, badz chociaz zawezenie moich "poszukiwan" i wyboru, do 2, 3 konkretnych modeli monitorow.
    poza kwota przeznaczona na sam monitor biore rowniez pod uwage koszta kalibracji -
    xxxxxxxxxxxxxxxx
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 31-05-2012 o 16:24
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Uprawnienia umieszczania postów