Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 82 z 169 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II

Żaden producent, ot tak sobie nie obniża cen dla "dobra klienta".....KRYZYS robi swoje.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Kryzys na rynku polskim objawia się dla EIZO w ten sposób, że w ubiegłym (2012) roku zwiększyło sprzedaż. Co więcej - w strukturze sprzedaży wyraźnie zwiększył się udział droższych monitorów serii SX i CG.

Albo więc klienci będący w trudnej sytuacj materialnej uznali, że nie stać ich na dziadostwo, albo nie jest jeszcze tak źle

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    .... w strukturze sprzedaży wyraźnie zwiększył się udział droższych monitorów serii SX i CG...
    Bo ludzie słuchają Twoich rad

A ja myślę, że ceny spadają bo pewnie idą nowe modele. Tylko czy warto na nie czekać, czy połasić się na obniżki, hmmm
    Fiu fiu

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Hom_er Zobacz posta
    A ja myślę, że ceny spadają bo pewnie idą nowe modele.
    Nie idą. To co miało się pojawić, w zasadzie wszystko już jest. Przecena SX-ów jest spowodowana "dziurą" po zakończeniu produkcji serii S.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uzależniony

Na moim biurku już stoi SX 2462W w atrakcyjnej cenie i także skalibrowany sprzętowo

Mam pytanie, czy jest jakiś skrót na klawiaturze przestawiający obraz na pionowy po zastosowaniu pivota (przekręceniu monitora na pion)? Inaczej za każdym razem muszę wchodzić w ustawienia).

I druga sprawa, w PhotoShopie niektóre narzędzia (kadrowanie, lupa, kroplomierz, rączka) zrobiły się jakieś dziwne, po ich włączeniu i korzystaniu mam je jakby zduplikowane na trzy. Rozdzielczość ekraniu mam dobrze ustawioną na 1920x1200, nie wiem co na to wpłynęło.

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    czy jest jakiś skrót na klawiaturze przestawiający obraz na pionowy po zastosowaniu pivota
    Ja używam programu iRotate - tam są skróty Ctrl+Alt+strzałka aby obrócić ekran

Uzależniony

Na moim biurku już stoi SX 2462W w atrakcyjnej cenie i także skalibrowany sprzętowo

W PhotoShopie niektóre narzędzia (kadrowanie, lupa, kroplomierz, rączka) zrobiły się jakieś dziwne, po ich włączeniu i korzystaniu mam je jakby zduplikowane na trzy. Rozdzielczość ekraniu mam dobrze ustawioną na 1920x1200, nie wiem co na to wpłynęło.
    Aktualizowalem wszystko co sie da i nic się nie zmieniło, wciąż niektóre narzędzia są potrójne, zresztą są bardzo małe. Stało się to wraz z podłączeniem nowego SX246W, wcześniej był podłączony S1932 i było ok, była ta sama karta graficzna i ten sam system. Po prostu podłączenie nowego 24" Eizo zmieniło tak te narzędzia. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić?

Zaczynam się zastanawiać czy nie pozostaje nic innego niż przeinstalowaniem całego systemu...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Za pivotyzację są niestety odpowiedzialne stery grafiki - należy sprawdzić w ustawieniach karty czy jest możliwość definiowania/operowania skrótem.

Nie bardzo natomiast wiem o co chodzi w przypadku narzędzi, nie spotkałem się z czymś podobnym. Proponuję wyłączyć akcelerację sprzętową (Prefs.>Performance>GPU Settings, [ ]Enable OP=penGL Drawing), być może znowu winna jest grafika/sterowniki.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta

Proponuję wyłączyć akcelerację sprzętową (Prefs.>Performance>GPU Settings, [ ]Enable OP=penGL Drawing), być może znowu winna jest grafika/sterowniki.
    W ustwieniach GPU mam taką informację: "Opcje GPU nie są dostępne w systemie Windows XP w standardzie programu PhotoShop". Dziwny komunikat gdyż ja pracuję na Win.7 64bit.

?

W ustwieniach GPU mam taką informację: "Opcje GPU nie są dostępne w systemie Windows XP w standardzie programu PhotoShop". Dziwny komunikat gdyż ja pracuję na Win.7 64bit.

?
    Spróbuj ściągnąć najnowsze sterowniki wraz z oprogramowaniem sterującym - może coś pomoże...

Strona 82 z 169 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów