Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 76 z 169 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II

W przypadku CX możemy kupować na raty, lub decydując się na te klocki, które są nam potrzebne - w CG mamy pełny komplet, a np. osobiście wolałbym nie dopłacać za wbudowany sensor.

CX240 + licencja CN + osłona + i1Display Pro = ok. 7-8kPLN

CG246 = ok. 8-9kPLN

Więc za certyfikat i możliwość nieco bardziej zaawansowanego softproofingu sprzętowego dopłacamy ok. 1kPLN.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    W przypadku CX możemy kupować na raty, lub decydując się na te klocki, które są nam potrzebne - w CG mamy pełny komplet, a np. osobiście wolałbym nie dopłacać za wbudowany sensor.

CX240 + licencja CN + osłona + i1Display Pro = ok. 7-8kPLN

CG246 = ok. 8-9kPLN

Więc za certyfikat i możliwość nieco bardziej zaawansowanego softproofingu sprzętowego dopłacamy ok. 1kPLN.
    Prosty rachunek :-) Jak się sprawdza to nowe podświetlenie LED-owe po paru miesiącach użytkowania?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Jak się sprawdza to nowe podświetlenie LED-owe po paru miesiącach użytkowania?
    Za krotki okres żeby coś powiedzieć.

Co do rachunków, powiem szczerze, że na tyle sztuk CG243W ile widziałem i CX240, mogę zaryzykować opinię, że CG jest równiejszy. Oczywiście mocniej świeci narożnikami, ma inne wykończenie, ale jest niemal tak równy jak kartka papieru. Naprawdę trzeba pecha, lub potwornie zużyty monitor żeby widać było nierówność. A CX-y już widziałem nierówne, z wyraźnymi rozświetleniami wzdłuż krawędzi. Analiza ceny powinna również to uwzględniać, bo w segmencie pro jest to ważne.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Jak już kiedyś tu pisałem poszukuje dla siebie względnie taniego monitora do obróbki. Przeglądając alle znalazłem eizo flexscan s1921. Monitor wg jednego z użytkowników innego forum spełnia swoje zadanie i jest dość tani ze względu na wiek. Patrząc na allegro monitory dostępne są w cenach od 200 do około 500-600zł.
    Czy przebieg dla takiego monitora 7- 10 tys godzin to dużo? Ewentualnie czy da sie jakoś programowo zmienić ilość wypracowanych godzin? Bo liczby 2000 godzin jak na monitor który swoje lata ma mnie nie przekonują. Wiem, że pewnie niektórzy powiedzą że staroć itp, ale puki co nie mam kasy na nic lepszego i chciałbym, żeby ten monitor służył mi do fotografii przez najbliższe 2 lata

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Używany monitor tylko z prywatnych rąk. "Poleasingowe" to najczęściej mina. Jest to sprzęt katowany całymi dniami w biurach, nastawiony na max jaskrawości. Przywożony do kraju jak kartofle, zrzucone wszystkie na paletę na kupę i powiązane stretchem. W ogłoszeniach magicznie stają się "klasą A", "idealnymi", "okazjami". 99,99% to marketingowy kit. Jeśli Pan nie wierzy, proponuję odżałować trochę kasy/czasu i pojechać, pooglądać.

S1921 to bardzo dobry sprzęt uniwersalny. Zresztą do dziś produkowany, tylko w innym formacie. Musi być tylko sprawny, zajeżdżony.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 30-11-2012 o 12:02
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Używany monitor tylko z prywatnych rąk. "Poleasingowe" to najczęściej mina. Jest to sprzęt katowany całymi dniami w biurach, nastawiony na max jaskrawości. Przywożony do kraju jak kartofle, zrzucone wszystkie na paletę na kupę i powiązane stretchem. W ogłoszeniach magicznie stają się "klasą A", "idealnymi", "okazjami". 99,99% to marketingowy kit. Jeśli Pan nie wierzy, proponuję odżałować trochę kasy/czasu i pojechać, pooglądać.

S1921 to bardzo dobry sprzęt uniwersalny. Zresztą do dziś produkowany, tylko w innym formacie. Musi być tylko sprawny, zajeżdżony.
    Hmm znalazłem ten monitorek niby nowy który ma 0h ale pochodzi od gościa z allegro który handluje używkami. Chyba kupie wcześniej upatrzonego hpka jeśli nie znajdę sensownego eizo w tych pieniądzach

Coś już napisał

Cześć,
    Potrzebuje minimum 22 cale, zastosowanie oczywiscie do obrobki foto. Cena 2000-2500zł

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Dołożyłbym trochę do EIZO SX2262W

Coś już napisał

Niestety budzet nie jest z gumy i przy 2,5 jest juz mocno naciągniety . Inne propozycje?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Jeśli przeżyjesz wąski gamut, mniejszą o 120px rozdzielczość w pionie i srebrzenie czerni w ciemności, to NEC P232W.

Strona 76 z 169 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów