Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 183 z 183 PierwszyPierwszy ... 83133173181182183
Pokaż wyniki od 1 821 do 1 823 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Mam w planach na ten rok Apple Studio Dispay. Pro Display XDR to trochę wywala budżet w kosmos, dla amatora jak ja to uważam za armatę do wróbla
    Oglądałem oba w salonie Appla. XDR robi mega wrażenie.
    https://mva.pl/viewtopic.php?t=4782&start=20

Miasto
    Gdańsk

W nawiązaniu do wątku "Komputer dla fotografa 2024" chodzi mi po głowie zakup Mac mini M4, ale już od paru dni czytam o złym skalowaniu i migotaniu z niektórymi monitorami. Ludzie w komentarzach zaprzeczają jeden drugiemu, kłócą się o jakieś PPI. Dobrym przykładem jest film, gdzie autor opisuje zakup monitora 27" w rozdzielczości QHD 1440p zamiast 4K - YouTube, bo chciał mieć odświeżanie 120Hz.

Czy używacie może macOS z monitorami 32" 4K i czy możecie powiedzieć jak to się sprawdza, czy tekst jest wyraźny, czy UI dobrze się skaluje?

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Levon Zobacz posta
    W nawiązaniu do wątku "Komputer dla fotografa 2024" chodzi mi po głowie zakup Mac mini M4, ale już od paru dni czytam o złym skalowaniu i migotaniu z niektórymi monitorami. Ludzie w komentarzach zaprzeczają jeden drugiemu, kłócą się o jakieś PPI. Dobrym przykładem jest film, gdzie autor opisuje zakup monitora 27" w rozdzielczości QHD 1440p zamiast 4K - YouTube, bo chciał mieć odświeżanie 120Hz.

Czy używacie może macOS z monitorami 32" 4K i czy możecie powiedzieć jak to się sprawdza, czy tekst jest wyraźny, czy UI dobrze się skaluje?
    Mac OSX dobrze skaluje swoje rozdzielczości czyli jest to 5k i 6k (na ich najdroższym monitorze). Obecnie za bardzo nie ma co kupić co odpowiada jakości ekranu tej z nowych MacBooków Pro. Studio Display świetnie wykonany ale ma swoje wady jak chociażby brak HDRu czy śmieszne 60hz ale i cenowo mało atrakcyjny.
    Obecnie bym poczekał, 32' i 4k to średnio się spisze moim zdaniem. Jeśli już to lepiej iść w 27" i 4k.

Strona 183 z 183 PierwszyPierwszy ... 83133173181182183

Uprawnienia umieszczania postów