Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: poważniej do sportu (7d i 100-400 albo 70-300)

Domyślnie

ok, to skoro się już zdecydowałem, to w takim razie szukam teraz kogoś z Canonem 7d i 100-400 kto chętnie porozmawiałby ze mną o tym zestawie i odpowiedziałby na kilka moich pytań.

pozdro.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

siemka,
    zerknij tu :http://www.juzaphoto.com/index2.php?l=en&pg=gallerie
    koles szczególnie w przypadku zwierzaków pstryka trochę tym 100-400 - czasem też na 7d ale uwaga! mocny PP! bierz to pod uwagę.

p.s. mam nadzieję że nic nie przeskrobałem wstawiając tu taki link...
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Domyślnie

ok , dzięki wielkie obejrzę.

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Jak na poważniej to 70-200/2.8. Było już wałkowane, ale jako użytkownik takiego zestawu dodam swoje spostrzeżenie - z 7d jest co wycinać i uważam że lepiej wycinać crop z ostrego zdjęcia niż kombinować przy obróbce poruszonego. f/5.6 to ciemnica a niestety 7d jest mocno szumiącą puszką, ja schodzę max do ISO 1600-2000. Dalej już piach i kolor kiepski, lepiej inwestować w jasne szkło.
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

tzn Krzychooo sprawa jest zamknięta chyba z tego co rozmumiem,
    ale od siebie do dzikiego dodam jeszcze, popierając Twój komentarz że gdyby dziś miał kompletować szklarnię pod swoją 50D to wszystko było by maks 2,8 - najpewniej 281,8C/301,4S + 70-200 2,8. Na sprzęt wydałem 10k(pomijam przygodę z Olympusem) - nie chwalę się bo wiem jak śmieszna jest ta kwota ale ja jestem i pozostanę amatorem, po prostu lubię robić fotki. Gdybym wydał to na zestaw jak powyżej byłbym szęśliwy a tak muszę wozić się z 70-200 f4, 17-854-5,6(z zestawu który kosztował mnie ponad 8 stówek)... a kiedyś mój kolega mówił że światło jest wszystkim. A ja sobie myślałem że jakoś to będzie. No i jest. Tyle, że jakoś.
    Przemyśl to jeszcze, zobacz ile osób poleca Ci ten 70-200...

EDIT
    no mam oczywiście jeszce S30 1,4 i nifty - fifty ale można było zaoszczędzić. Ty jeszcze możesz :P
    Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 12-11-2011 o 20:33

Domyślnie

a ten 70-200 bez IS nie będzie poruszał zdjęć ?

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Mylisz mrożenie ruchu z mrożeniem ruchu rąk - zanim wypijesz setkę.
    Na jasnym szkle osiągniesz krótksze otwarcie migawki.
    I oczywiście że fotografując drzewo zarówno z IS jak i z jasnym szkłem obraż będzie nieporuszony i ostry, ale jak by to drzewo potrafiło biegać... Wnioskuj
    Ech gdybyś tylko miał na 70-200 f2,8IS mkII ale powoli - życzę CI co byś sobie zarobił na takowe

p.s.
    walę literówki ale ja już mam teraz konkretny IS w płynie spożyty więc proszę o wyrozumniałość

p.s.2 70-200 bez IS ale 2,8 ja mam 4 bez IS - i po pewnej praktyce i nabieraniu wprawy jest ok, ale do tego musiałem chwilę dojść, nieoceniona też okazała się pomoc i psychiczne wsparcie forumowego kolegi Dinderi
    w pewnym momencie już wpadłem w taką paranoję że myślałem że mam mega nieostrą sztukę a to po prostu trzeba się było przyłożyć do każdej foty. sposób w jaki trzmasz zestaw tez bez znaczenia nie jest ale o tym sobie poczytasz albo już wiesz :P
    Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 12-11-2011 o 20:42

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeżeli bierzesz pod uwagę 7D to na APS-C eLa 70-200/2,8 będzie w sam raz bez dwóch zdań
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów