Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: poważniej do sportu (7d i 100-400 albo 70-300)

Widok wątkowy

Domyślnie

krisnrj, o tych obiektywach myślę, ale ktoś powiedział że ma być nowa wersja 70-300 i to o niej mówiłem że będzie kosztować kilkanaście kafli

7four, otóż to, już dawno zrobiłem analizę zdjęć żeby wiedzieć czego potrzebuję, do tej pory zawsze pracowałem na 5.6 więc jestem już przyzwyczajony, a z moich rozważań wynika że brakuje mi ogniskowej, tak więc zastanawiałem się nad 70-300 i 100-400, gdybym kierował się tylko ogniskową to brałbym 100-400 ale jeszcze zależy mi na tym który ma lepszy af i jakość zdjęć a to już ustaliliśmy .
    jesli chodzi o 70-200 to boję się, że przy moim (już wpisanym w krwiobieg) systemie robienia zdjęć, moze być to za mało.

stałka nie! jeśli miałbym być fotografem z gazety lub jakiegoś portalu, gdzie potrzebuje dosłownie kilka zdjęć to oczywiście, ale jeśli ja mam być fotografem który często musi zrobić z meczu obszerne (40-50 zdjęć) galerie, to potrzebuję wszechstronności żeby mieć z każdego miejsca w miarę dobry dostęp do większej części boiska (wiem, że czasem zdjęcie z daleka uniemożliwiają zawodnicy którzy zasłaniają całą sytuację )

pozdro. Teraz pytanie zasadnicze: Czy będe zadowolony niezależnie od tego co z tego zestawu wybiorę ?
    Ostatnio edytowane przez dzikikot ; 10-11-2011 o 18:54

Uprawnienia umieszczania postów