Przyjemne z pożytecznym, jeszcze sobie można łapy wyrobić. :-P
Przyjemne z pożytecznym, jeszcze sobie można łapy wyrobić. :-P
Całkiem sympatycznie działa ten obiektyw. Trzeba trochę przymknąć na długim końcu, ale generalnie ok. Miałem gdzieś kilka zdjęć nim wykonanych, ale wzięły się i wcięły.
Czy ktoś kupuje? Nie wiem. W Polsce jeszcze żaden się nie sprzedał.
Jak za taką kasę jest niedopuszczalnie mydlany moim zdaniem. Na 200 wcale nie lepszy od 70-200/2.8. Jedyna korzyść jest taka, że to jedyne 500mmf 2.8 i to jeszcze w zoomie 200-500. szkło raczej dla szpanu o wiele bardziej wolałbym nowe 400/2.8 IS II
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Ja też trafiłem na ten "wynalazek" na Allegro i myślę podobnie - to taki gadżet, który jest zupełnie niefunkcjonalny. O stabilizacji nie mówię, choć przydałaby się, ale to nawet Ringa nie ma, tylko zwykły AF, tak przynajmniej z opisów wynika!
Co do ceny, to jest przecież wiele stałek w cenie powyżej 20 tys., także w sumie tu dostajemy uniwersalny zoom, który zastąpi kilka stałek i jeszcze ze światłem F2.8. Uniwersalny w znaczeniu ogniskowych, bo co do gabarytów, to od razu skojarzyło mi się to z bazuką. Chyba do tego trzeba przyczepkę, a nie statyw, a montować to raczej można na stałe, powiedzmy w puszczy jakiejś w ambonach do obserwacji zwierzyny.
Jakbym wygrał w lotto jakąś dużą kumulację, to kto wie, może bym to i kupił, żeby pochwalić się przy kolegach![]()
aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)
E tam 100 000 zł., przecież "nasz" 1200 f/5.6 L jest droższy!
tę fotkę to chyba Juza robił
odpalił z pilota
no, ok, robiła mu jego panienka (ładna)