Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Winda sfiksowała mi z kolorami

Widok wątkowy

Bywalec Awatar Maćko_Pń
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Winda sfiksowała mi z kolorami

Witam

Po raz pierwszy w życiu natrafiłem na tak dziwaczny problem jaki mnie spotkał i nie wiem jak go rozwiązać. Otóż w dpp wywołałem sobie z rawów jpgi a następnie chciałem je dalej obrabiać w PS. niestety po otwarciu w PS zdjęcia są nasycone mocno purpurą, pomyślałem zapewne w DPP w ustawieniach WB zamiast daylighta dałem jakieś dziwaczne ustawienia i taki efekt. Szybko otworzyłem DPP, a tam wszystko ustawione jak trzeba i kolory jpegów też są poprawne. Rawy wywołałem raz jeszcze, ale w PSie nadal to samo, kolory są takie jakbym ustawił jakiś kosmiczny WB. Te same pliki po otwarciu w przeglądarce windy też wyglądają kosmicznie. Otworzyłem jakieś starsze jpgi z którymi było wszystko ok i tam też kolory są zrypane. Dodam, że np. tło pulpitu jest wyświetlane ok, zdjęcia które mam załadowane na serwery podczas przeglądania firefoxem też są ok. Siupy się zaczynają tylko w PSie i WMP. Dodam że mam winde 7. czy ktoś mógłby mi doradzić jak rozwiązać ten problem, bo mam sporo zdjęć do zrobienia, ale przy takich kolorach to sobie mogę co najwyżej pokadrować. Z góry wielkie THX.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dodam jeszcze że np miniaturki są wyświetlane poprawnie, a jak otworzę zdjęcie to kolory są już zmasakrowane.
    Ostatnio edytowane przez Maćko_Pń ; 09-11-2011 o 19:47 Powód: Automerged Doublepost
    5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX

Uprawnienia umieszczania postów