Strona 68 z 168 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 1676

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Ja mam dłuższy czas już R1X/R2X (nie wiem czym się one różnią ) i ogólnie nie ma się do czego przyczepić. Gdzieś w temacie opisywałem swoje wrażenia po jakimś czasie To akurat jest duża torba (2body + szkła + lampy) ale w swojej ofercie mają kilka typowo reporterskich małych torb

Dopiero zaczyna Awatar emjotek

W ostatnich poszukiwaniach, moj wzrok przykuly dwa modele od lowepro (wlasciwie jeden, ale w dwoch konfiguracjach):
    - Lowepro Photo Hatchback 16L
    - Lowepro Photo Hatchback 22L

Mial ktos okazje pomacac ktorys z w/w?
    canon i szkla, fajne chyba

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Czy może ktoś polecić plecak z szybkim dostępem do apratu (coś w rodzaju Fastpacka od Lowepro), w którym zmieści się 6d z podpiętym 24-105, do tego 70-200/2.8L, 17-40 i lampa?
    Mój Fastpack własnie wybrał się na emeryturę wraz ze starym body
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez feder Zobacz posta
    Czy może ktoś polecić plecak z szybkim dostępem do apratu (coś w rodzaju Fastpacka od Lowepro), w którym zmieści się 6d z podpiętym 24-105, do tego 70-200/2.8L, 17-40 i lampa?
    Mój Fastpack własnie wybrał się na emeryturę wraz ze starym body
    Kata 3n1

--- Kolejny post ---

Pytanie odemnie, w lipcu zbiera mi się na urlop, i miałem w planach zakupic x100s jednak doszedłem do wniosku ze to kupa kasy i jednak zabiore 5d+szeroki i portret ze sobą, jednakże mam albo plecak który jest duzy i zaraz w letnich temperaturach plecy mokre albo torbę przy której taki ciężar po kilku godzinach spaceru urywa ramię...
    Doszedłem do wniosku ze warto więc chyba zainwestować w torbe typu topload trójkąt czy jak zwał tak zwał,bo albo na pasku sobie to zawiesze albo przewieszę ostatecznie przez ramię, , kiedyś widziałem think tanka, wyglądał dośc porządnie ,cena to około 200-300 zł, ktoś kiedyś próbował tak wakacje przebimbać się?
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

a w tym topload trójkącie będziesz miał miejsce na ten drugi obiektyw? Dla mnie optymalną kombinacją jest torba typu domke f-5xc z tak ustawionym wnętrzem, że 5D z 24L wchodziło właśnie na pionowo a do tego od dołu mieściła się jeszcze 50-tka i było miejsce na mały przewodnik, baterie i filtr. Torba z zewnątrz niepozorna, wygodna, z tkaniny naturalnej, nie rzuca się w oczy. Na wakacje jak znalazł

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez luciferi Zobacz posta
    ...Dla mnie optymalną kombinacją jest torba typu domke f-5xc...
    Zadam Ci (wbrew pozorom) poważne pytanie, ale zanim odpowiesz bardzo dobrze się zastanów

...Torba z zewnątrz niepozorna, wygodna, z tkaniny naturalnej, nie rzuca się w oczy...
    Czy jesteś tego pewien?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Cześć! Niedługo kupuje swoją pierwszą (własną) lustrzankę i nadal nie wiem jaka torbę mam kupić. Ma pomieścić 650D ze szklami:
    - 18-55 kit
    - 50 f/1.8
    - pierścienie pośrednie (zestaw o wielkości porównywalnej do 65mm)
    Potem dokupuje:
    - 100mm makro (bez L)
    - tele 55-250

Miłym (ale nie koniecznym) dodatkiem byłoby miejsce na jakiegoś tableta (cos typu iPod mini) do wywoływania RAWow.
    Jaka torba pomieści to wszystko? Ewentualnie może to być plecak.
    Z góry dzięki za pomoc.

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

a w tym topload trójkącie będziesz miał miejsce na ten drugi obiektyw? Dla mnie optymalną kombinacją jest torba typu domke f-5xc z tak ustawionym wnętrzem, że 5D z 24L wchodziło właśnie na pionowo a do tego od dołu mieściła się jeszcze 50-tka i było miejsce na mały przewodnik, baterie i filtr. Torba z zewnątrz niepozorna, wygodna, z tkaniny naturalnej, nie rzuca się w oczy. Na wakacje jak znalazł
    Zmiesci sie bo jest to torba z podwojnym dnem , zmiesci szerokie 17-35 i 85 lezac, w kieszeniach klucze ,akcesorie itp. Przetestuje za miesiac w polsce jak bede na pierwszym urlopie
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Coś już napisał

Witam, mam możliwość zakupu używki plecaka naneu k4l i moje pytanie dotyczy trwałości zamka dolnej części na sprzęt foto. Spod dodatkowo zabezpiecza pionowych pasek z klamra, ale jeśli suwak puści to moje obawy o bezpieczeństwo sprzętu jest uzasadnione. A może lepszym rozwiązaniem byłby naneu alpha L?jaka jest różnica w wielkości tych plecakow może ktoś powiedzieć?w alphie sprzęt chowa się od tylu plecaka co eliminuje kradzieże sprzętu...

Czołem,

Dwa tygodnie temu tutaj: (http://www.canon-board.info/pozostal...ml#post1155797) pytałem o plecak i opowiem teraz o efektach swoich poszukiwań.

Zdecydowałem się na Lowepro Fastpack 250 AW DSLR Video - to jest nowsza wersja Fastpacka 250, teoretycznie przygotowana pod filmujących lustrzanką, ale to raczej taki marketing.
    - w stosunku do starszego 250 ma z boku kieszonkę na statyw (który przytrzymujemy pasami z boku), pas biodrowy (taki sobie) oraz pokrowiec przeciwdeszczowy.
    - plecak ma wg specyfikacji 25 cm głębokości, ale mieści się w klatce Ryanair (22cm z miarką), z tym że na wcisk, jeśli do tylnej komory włożymy laptopa. Netbook 10" wejdzie nawet do górnej komory.
    - dostęp z boku do dolnej komory bardzo wygodny - choć jako praworęczny wolałbym go mieć z prawej, nie z lewej strony.
    - w komorze dolnej bardzo dużo miejsca, poza body z podpiętym zoomem zmieściły się 3 dodatkowe obiektywy i stare body 450d. A i jeszcze ładowarka do baterii. Możliwości aranżowania miejsca ograniczone przez fakt, że ścianki nie wszędzie da się przypiąć, ale nie przeszkadza to za bardzo.
    - miejsca na górze bardzo dużo nie ma, ale od biedy da się wyjechać na 2-3 dni z samym plecakiem.
    - wygląd niestety jest "fotograficzny", no ale trudno.

Generalnie jestem zadowolony, plecak wygodny, po paru godzinach noszenia żadnych problemów, nadaje się świetnie na całodzienne wyjście.

Do noszenia na co dzień może być trochę za dużo, bo wygląda na spory klocek (i sam niespakowany waży prawie 2kg), tak więc jeśli ktoś chodzi na lekko, warto rozważyć też 150AW, choć tam nie włożymy już dużego laptopa.

Parę recenzji:
    The Shy Photographer: Lowepro DSLR Video Fastpack 250 Review - The Best DSLR and Laptop Backpack Combo
    Amazon.com: Customer Reviews: Lowepro DSLR Video Fastpack 250 AW Black Backpack (tu porównanie z 250)

Strona 68 z 168 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów