Mateusz mam plecak foto ,przypuszczam ze mozna go wziac na rower ,cena 150 zl model
Lowepro Fastpack 350 dwukomorowy ,kieszen na laptopa,b.malo uzywany.
pozdrawiam
Mateusz mam plecak foto ,przypuszczam ze mozna go wziac na rower ,cena 150 zl model
Lowepro Fastpack 350 dwukomorowy ,kieszen na laptopa,b.malo uzywany.
pozdrawiam
Plecak wytrzyma prawie każdy.... ale pomyśl o plecach a przede wszystkim o swoim tyłku....
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Jedyne czego obawiam się w tanich plecakach to to, że się znienacka rozpruje i graty warte kilka(naście) tysięcy pójdą się walić. Reszta jest do przełknięcia (zawsze można nosić w nim kartofle z bazaru). Jeśli ma być to mała lustrzanka plus ewentualnie dodatkowy obiektyw pomyśl nad specjalną torbą foto mocowaną na kierownicy - w razie jakiegoś (tfffu) wypadku mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia kręgosłupa.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Wątek przenosłem tu, właściwsze miejsce IMHO..
Rozumiem, tyle że wiesz, oglądałem np. plecaki JPA (chyba jest o nich nawet mowa na forum) i wszystko fajnie, ale jak oglądałem "plecy" plecaka to nie wyglądały jakby miały być komfortowe po 2 czy 3 godzinach jazdy. Każdy plecak można względnie dopasować, a mi głównie chodzi o jakieś plecaki, które będą miały wentylowane "plecy" i nie będą przeszkadzać podczas jazdy. Spodziewam się, że nie ma wielu takich modeli, ale aż wierzyć mi się nie chce, że nie ma ani jednego.
Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
ostatnio zakupiłam zamiast plecaka torbę na bagażnik z zamiarem przewożenia sprzętu foto, ale dzisiaj już wiem że nie tego było mi trzeba, mieści body z podpiętym obiektywem, i od biedy jeszcze jakiś niewielki obiektyw oraz drobiazgi, ale jest mało zabezpieczony przed wstrząsami i przy zabezpieczeniu własnymi możliwościami staje się jeszcze ciaśniejszy, samo wykonanie ok. przyda się nie tylko do foto
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Szukam plecaka mogącego pomieścić body z gripem + 3-4 obiektywy i lampę. Dobrze by było, żeby miał też drugą komorę na jakąś bluzę czy inne pierdoły. Chciałbym się zmieścić w cenie tak ok. 150-170 zł.
Do jazdy na rowerze bardzo chwalę sobie ten:
http://deuter.com/en_DE/backpack-det...Air%2020%20EXP
To nie jest plecak fotograficzny, ale woziłem w nim sprzęt. Gdybym miał jeździć z tylko jednym obiektywem, to na pewno wziąłbym ten właśnie plecak. Dla większej ilości sprzętu niewygodne jest pakowanie i wyjmowanie, ale jeśli chodzi o jedno body z podpiętym na stałe obiektywem to nic lepszego mi nie jest potrzebne. Oczywiście warto przymierzyć osobiście, choć nie znam osoby, która uważałaby ten plecak za niewygodny.