Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    wałcz/piła

Domyślnie

co sadzicie o Hama Defender 170??

Dopiero zaczyna

Domyślnie plecak miejski

Potrzebuję wygodnego plecaka miejskiego i nie mogę się zdecydować. Pomożecie? :-)

Ma pomieścić:
    a) 7D z obiektywem 24-105
    b) 70-200 f 2,8 z założonym na stałe konwerterem,
    c) lampę, ładowarkę, akumulatorki,
    spełniać funkcje bagażu podręcznego (tak, żeby wnieść do samolotu), żeby nie rzucał się w oczy, żeby w tłumie złodziej łatwo z niego nie mógł nic wyciągnąć, żeby w tłumie łatwo można się z nim poruszać a jakby jeszcze miał jakieś kieszonki na kanapkę i wodę + troki do przyczepienia bluzy + pokrowiec AW to by było super. Kompa nie będę nosił, na szybkim wyjmowaniu sprzętu mi nie zależy. Ma być wygodny, niewielki i funkcjonalny.
    Zastanawiam się na razie nad:
    Lowepro Fastpack, Flipside, Pro Runner, Versapack
    Tamrac Evolution
    Kata D-3N-20 lub 30, D-3N1-20

a może coś innego?

Z góry dzięki za pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tornado17 Zobacz posta
    Potrzebuję wygodnego plecaka miejskiego i nie mogę się zdecydować. Pomożecie? :-)

Ma pomieścić:
    spełniać funkcje bagażu podręcznego (tak, żeby wnieść do samolotu), żeby nie rzucał się w oczy, żeby w tłumie złodziej łatwo z niego nie mógł nic wyciągnąć, żeby w tłumie łatwo można się z nim poruszać a jakby jeszcze miał jakieś kieszonki na kanapkę i wodę + troki do przyczepienia bluzy + pokrowiec AW to by było super. Kompa nie będę nosił, na szybkim wyjmowaniu sprzętu mi nie zależy. Ma być wygodny, niewielki i funkcjonalny.
    Tamrac Evolution

a może coś innego?

Z góry dzięki za pomoc

Do tego mógłbyś jeszcze doliczyć:
    - Tamraca Aero 85 - bardzo ładowny (zarówno sprzęt foto, jak i pozostały), mało rzucający się w oczy, boczny dostęp do aparatu. Brak AW, średnio wygodny na dłuższe dystanse.
    - Kata Bumblebee 210 DL - ładowny i mało rzucający się w oczy, wygodny, wytrzymały, baaardzo lekki, AW na wyposażeniu, można przerobić na zwykły plecak. Wadą - brak dostępu do aparatu z boku i spód bez gumy
    - D-3N1 to fajne plecaczki, ale mają małą górną połowę...

Ja dzisiaj wybrałem Katę Bumblebee 210 DL, bo moja rehwa ma już troszkę lat.

Coś już napisał

Domyślnie

Napisał tornado17 Zobacz post
    Potrzebuję wygodnego plecaka miejskiego i nie mogę się zdecydować. Pomożecie?
    Ja bym polecił lowepro slingshot 202 aw (mam od kilku lat 200AW) wygodny, szybki dostęp do sprzętu z boku plecak, po przesunięciu go z pleców na przód, mieszczę w nim 50D, sigmę 70-300, tamrona 17-50, canona 10-20 + filtry + cookin. Jedyna wada to mała górna komora, nie zmieści się tam wiele, jakieś dodatkowe gadżety + butelka 0,25 z napojem.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    - Tamraca Aero 85 - bardzo ładowny (zarówno sprzęt foto, jak i pozostały), mało rzucający się w oczy, boczny dostęp do aparatu. Brak AW, średnio wygodny na dłuższe dystanse.
    No, nie wiem. Na wypad w Bieszczady specjalnie kupiłem Aero 70. Być może 85 jest mniej wygodny od 70, bo ten sprawdzał się wyśmienicie (5d2+35L+ciamciang14 i zawartość górnej komory ).

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kosdkp Zobacz posta
    No, nie wiem. Na wypad w Bieszczady specjalnie kupiłem Aero 70. Być może 85 jest mniej wygodny od 70, bo ten sprawdzał się wyśmienicie (5d2+35L+ciamciang14 i zawartość górnej komory ).
    W areo trochę mnie ta klapka do komory sprzętu odstrasza, żadnego zabezpieczenia, w tłumie bardzo łatwo o zmianę właściciela sprzętu. A nawet samemu można czasem z pośpiechu nie dopiąć zamka do końca i tragedia murowana, szkoda, ze nie ma żadnych pasków zabezpieczających.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tornado17 Zobacz posta

Ma pomieścić:
    Tamrac Evolution

a może coś innego?

Z góry dzięki za pomoc
    Miałem podobny problem :
    - dwa body z podpiętymi obiektywami (24-105; 70-200/4)
    - pokładowy max [cm] (20 x 40 x 55)
    - dodatkowy obiektyw, lampa
    - drobiazgi (karty, wyzwalacz, ....)
    - wygodny do noszenia (pas biodrowy a nie tylko trzymanie)
    - mocowanie statywu

Padło na KATA 3N-30 ale trzeba było dokupic zewnetrzne mocowanie na picie.
    Wszystko się mieści i w dodatku cała górna komora jest pusta.
    Kurtka mocowana na plecaku

Uzupełnieniem ekwipunku jest FastPack Sport.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 19-05-2012 o 20:59

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi6661 Zobacz posta
    co sadzicie o Hama Defender 170??
    Fajna torba, choć może być dla niektórych niewygodna (jest dość sztywna).
    Oglądałem ją kilka dni temu. Ostatecznie zdecydowałem, że potrzebuje coś większego i wygodniejszego. Kupiłem Vanguard The Heralder 33:
    http://www.vanguardworld.com/index.p...1-230-731.html
    Torba występuje w 3 wielkościach, moja jest pośrednia.

Na necie mało opinii bo torba nowa, postanowiłem zaryzykować i jestem zadowolony. Bardzo dobrze wykonana, funkcjonalna, wygodna i ładna
    Tutaj recenzja większego modelu 38 http://www.ephotozine.com/article/va...g-review-17297
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów