co sadzicie o Hama Defender 170??
co sadzicie o Hama Defender 170??
Potrzebuję wygodnego plecaka miejskiego i nie mogę się zdecydować. Pomożecie? :-)
Ma pomieścić:
a) 7D z obiektywem 24-105
b) 70-200 f 2,8 z założonym na stałe konwerterem,
c) lampę, ładowarkę, akumulatorki,
spełniać funkcje bagażu podręcznego (tak, żeby wnieść do samolotu), żeby nie rzucał się w oczy, żeby w tłumie złodziej łatwo z niego nie mógł nic wyciągnąć, żeby w tłumie łatwo można się z nim poruszać a jakby jeszcze miał jakieś kieszonki na kanapkę i wodę + troki do przyczepienia bluzy + pokrowiec AW to by było super. Kompa nie będę nosił, na szybkim wyjmowaniu sprzętu mi nie zależy. Ma być wygodny, niewielki i funkcjonalny.
Zastanawiam się na razie nad:
Lowepro Fastpack, Flipside, Pro Runner, Versapack
Tamrac Evolution
Kata D-3N-20 lub 30, D-3N1-20
a może coś innego?
Z góry dzięki za pomoc
Do tego mógłbyś jeszcze doliczyć:
- Tamraca Aero 85 - bardzo ładowny (zarówno sprzęt foto, jak i pozostały), mało rzucający się w oczy, boczny dostęp do aparatu. Brak AW, średnio wygodny na dłuższe dystanse.
- Kata Bumblebee 210 DL - ładowny i mało rzucający się w oczy, wygodny, wytrzymały, baaardzo lekki, AW na wyposażeniu, można przerobić na zwykły plecak. Wadą - brak dostępu do aparatu z boku i spód bez gumy
- D-3N1 to fajne plecaczki, ale mają małą górną połowę...
Ja dzisiaj wybrałem Katę Bumblebee 210 DL, bo moja rehwa ma już troszkę lat.
Ja bym polecił lowepro slingshot 202 aw (mam od kilku lat 200AW) wygodny, szybki dostęp do sprzętu z boku plecak, po przesunięciu go z pleców na przód, mieszczę w nim 50D, sigmę 70-300, tamrona 17-50, canona 10-20 + filtry + cookin. Jedyna wada to mała górna komora, nie zmieści się tam wiele, jakieś dodatkowe gadżety + butelka 0,25 z napojem.Napisał tornado17 Zobacz post
Potrzebuję wygodnego plecaka miejskiego i nie mogę się zdecydować. Pomożecie?
Miałem podobny problem :
- dwa body z podpiętymi obiektywami (24-105; 70-200/4)
- pokładowy max [cm] (20 x 40 x 55)
- dodatkowy obiektyw, lampa
- drobiazgi (karty, wyzwalacz, ....)
- wygodny do noszenia (pas biodrowy a nie tylko trzymanie)
- mocowanie statywu
Padło na KATA 3N-30 ale trzeba było dokupic zewnetrzne mocowanie na picie.
Wszystko się mieści i w dodatku cała górna komora jest pusta.
Kurtka mocowana na plecaku
Uzupełnieniem ekwipunku jest FastPack Sport.
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 19-05-2012 o 20:59
Fajna torba, choć może być dla niektórych niewygodna (jest dość sztywna).
Oglądałem ją kilka dni temu. Ostatecznie zdecydowałem, że potrzebuje coś większego i wygodniejszego. Kupiłem Vanguard The Heralder 33:
http://www.vanguardworld.com/index.p...1-230-731.html
Torba występuje w 3 wielkościach, moja jest pośrednia.
Na necie mało opinii bo torba nowa, postanowiłem zaryzykować i jestem zadowolony. Bardzo dobrze wykonana, funkcjonalna, wygodna i ładna
Tutaj recenzja większego modelu 38 http://www.ephotozine.com/article/va...g-review-17297
5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1