Strona 24 z 168 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubert12125 Zobacz posta
    Polecam Kate,wg mnie jedyna marka gdzie widzisz za co placisz.Swietne wykonanie i swietne zabezpieczenie a w szczegolnosci jak nosisz 5D.
    Znaczy się, że nie znasz marek takich jak np.: Lowepro, ThinkTank i Crumpler.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Znaczy się, że nie znasz marek takich jak np.: Lowepro, ThinkTank i Crumpler.
    Lowepro i Crumpler znam i to nawet dobrze i musze powiedziec ze porownywanie ich do Katy to nieporozumienie bo to zupelnie inna klasa

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Zgadza się. Więc Twój post wcześniejszy jest bez sensu. Kata jest o klasę niżej jednak.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Zgadza się. Więc Twój post wcześniejszy jest bez sensu. Kata jest o klasę niżej jednak.
    Eee tam. Pod względem funkcjonalności to jak dla mnie Kata jest na poziomie Think Tanka (chociaż założenia konstrukcyjne obu tych marek są inne: Kata jest bardziej pancerna, TTP jest bardziej "stealth"). Lowepro i Crumpler są w moim odczuciu bardziej amatorskie, "zabawkowe", pół do całego poziomu niżej od TTP i Katy.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam,
    Czy ktoś miał doświadczenia z plecakiem Lowepro photo sport 200 AW ?
    A konkretnie czy ten plecak mieści 5d mkII z założonym obiektywem 70-200/4 ?
    Szukam czegoś na jednodniowe wyprawy w góry i wydaje się, że ten sprzęt jest odpowiedni do takich celów, chyba że znacie jakieś ciekawe alternatywy.
    Pozdrawiam,
    Mirek

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mirosuaw Zobacz posta
    Witam,
    Czy ktoś miał doświadczenia z plecakiem Lowepro photo sport 200 AW ?
    A konkretnie czy ten plecak mieści 5d mkII z założonym obiektywem 70-200/4 ?
    Szukam czegoś na jednodniowe wyprawy w góry i wydaje się, że ten sprzęt jest odpowiedni do takich celów, chyba że znacie jakieś ciekawe alternatywy.
    Może nie koniecznie dedykowany w góry ale używam Lowepro Flipside 400AW.
    http://fotoforma.pl/torby-i-plecaki-..._139_1027.html
    Wybrałem bo mieści właśnie 5Dmk2 z Gripem i podpiętym nawet 70-200 2.8
    a najważniejsze, że sprzęt jest bardziej chroniony (też przed kradzieżą) z powodu odwrotnego sposobu pakowania.
    Od biedy pozwala na wkładanie i wyjmowanie sprzętu bez zdejmowania i kładzenia plecaka na ziemi - zostawiamy zapięty pas biodrowy, zdejmujemy tylko szelki i obracamy plecak na brzuch podtrzymując kolanem nogi opartej o jakiś kamień.
    A jak już zdejmiemy i położymy na błocie - to ta część co przylega do pleców będzie czysta.
    Są też mniejsze wersje 300 i 200 ale 200 to już chyba bez gripa i będzie trudniej zmieścić 70-200 - trzeba pójść do sklepu i przymierzyć.
    Ja wybrałem największy co by moje obiektywy z założonymi tulipanami pomieścił.
    Ponoć teraz cena lepsza bo wyprzedaż.

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ja mam wersję 300 i jestem bardzo zadowolony.
    Zależało mi na tym, aby pas biodrowy albo zniknął całkowicie albo był niewielki, bo go nie używam i ten model tak właśnie ma.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tylko, że te z serii Flipside mają dużo fajnych przegródek na sprzęt foto, ale brakuje miejsca np. na kurtkę przeciwdeszczową (przynajmniej ze zdjęć tak wynika). Pod tym względem Photo Sport 200 AW byłby OK. Dolna komora na sprzęt, a górna spokojnie zmieści kurtkę. Chodzę po górach dość intensywnie, momentami jest gorąco, po chwili trzeba się ubierać, stąd potrzebuję plecaka w miarę uniwersalnego, w którym schowam ubranie. Dobrze by było żeby mieścił lustrzankę z podpiętym obiektywem C 70-200/4 + drugi obiektyw. I tylko tyle ze sprzętu (drobne akcesoria zawsze się gdzieś zmieszczą).
    Nie pozostaje nic, tylko poprzymierzać.
    Chyba, że jednak ktoś ma coś spełniającego powyższe kryteria i mógłby polecić.
    Ostatnio edytowane przez Mirosuaw ; 28-02-2012 o 14:52
    Pozdrawiam,
    Mirek

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

No w góry to bym raczej tego nie polecał. Ewentualnie jakąś małą przeciwdeszczówkę upchać, ale to nie ma wielkiego sensu...

Dopiero zaczyna Awatar artirus
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Czy ktoś z Was używa Lowepro Inverse 200 AW?? Mam plecak ale zastanawiam się, czy nie będzie to lepszym rozwiązaniem na spacer z dzieckiem do parku. Jednak plecak za każdym razem trzeba zdejmować z pleców, a i miejsca na rzeczy dla szkraba brak. Czy wejdzie tam 550D z gripem 18 - 135 i reszta ze stopki? I kiedyś lampa i ze 2 obiektywy jeszcze?
    Ostatnio edytowane przez artirus ; 28-02-2012 o 16:11

Strona 24 z 168 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów