Pokaż wyniki od 1 371 do 1 380 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Plecak fotograficzny na wycieczki

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Manfrotto HIKER 30L OffRoad. Na razie max wypad na 4 dni, w 5 też bym się zmieścił.
    Oraz w podręcznym nie miałem problemu (dla Smart Planet i Wizz Air).
    Że też ja tego nie zobaczyłam przed kupnem swojego

Cytat Zamieszczone przez dyrta Zobacz posta
    Pozwolisz że zaprezentuje Ci swój sposób na noszenie sprzętu foto plus dodatkowe elementy podczas górskich wędrówek. Na pewno są plusy jak i minusy takiego rozwiązania ale dla mnie jest to najlepszy sposób. Używam plecaka Jack Wolfskin Highland Trail 45. Ma on BARDZO wygodny dostęp do komory głównej co było kluczową cechą przy poszukiwaniu i zakupie takiego plecaka. Droższe modele Deutera też mają takie rozwiązanie. W miejsce dostępu do tej przestrzeni wkładam torbę fotograficzną Lowepro Adventura SH 160 II która mieści 5d z gripem plus UWA. Poniżej masz zdjęcie plecaka i torby. Bardzo wygodne jest też całkowite wyjęcie torby z plecaka i noszenie jej przed sobą na szyi plus dopięcie do paska.
    http://imgup.pl/di/Z37L/adventura-sh160-left.jpg
    Rozwiązanie to jest bardzo praktyczne i ma wiele zastosowań. Minus taki że 300zł to zbyt mały budżet ale przemyśl ewentualnie dozbieraj. Fajne jest to że elementy można rozdzielać i masz wtedy kolejne możliwości zastosowania. Plus bardzo dużo miejsca na różne rzeczy jak dodatkowa odzież, jedzenie itp.
    Fajnie, że ma tę kieszeń pośrodku. Ciężar dobrze się rozkłada.

Co do krótkich wycieczek i foto mam prosty, nieduży lowerpro. Już trzy letni także zdjęcia nie wrzucę.

Pomimo że prosty to dobry bo:

- "nie rzuca się w oczy"
    - ma dwie komory (czyli jedzenie osobno, może ciuch i aparat osobno). Jak aparat w użyciu to robi się dodatkowe miejsce np. na ciuch.
    - ma możliwość dopięcia statywu na wierzchniej środkowej części (co jest dobre w przypadku równomiernego rozłożenia ciężaru)
    - ma paski pod spodem, gdzie można przypiąć statyw - bardziej stabilnie. Do wycieczek statywu tam nie przypinam - pomimo dobrego zapięcia majta się przy chodzeniu i obija o ciało. Dodatkowo jeszcze można o coś zahaczyć. Za to tam ładuję półtora litrową wodę lub kurtkę (łatwy dostęp)
    - ma 2 kieszonki zewn. zapinane zew - telef, baterie itd
    - 2 kieszonki niezapinane - 0,5 l wody spokojnie wchodzi do każdej i ciężar rozłożony
    - po 3latach szurgania po różnych miejscach (nieczystych) nie jest podarty

Dewiza - Dobry, przyszłościowy, przemyślany I lepiej dołożyć, bo posłuży lub służy na dłużej (nie wymienia się co chwile).
    Ostatnio edytowane przez aleksandria ; 12-08-2016 o 22:35

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów