Niedawno sprzedałem taką kaburę (bo sprzedałem swojego 70-200mm f/4 L USM i już jej nie potrzebowałem):
KATA Access-17 PL KABURA DLA DSLR BEZ GRIPA+70-200 (4399249279) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Przeczytaj sobie dokładnie opisówkę. Zdjęcia mojego egzemplarza podrzuciłem z powrotem tutaj http://1drv.ms/1miydT6
Teraz możesz ją sobie kupić tutaj KATA ACCESS-17 PL KABURA - Cyfrowe.pl
I jako były jej użytkownik szczerze ją Tobie polecam.
Teraz Katy już nie ma (jeśli przeczytałaś wspomnianą wcześniej opisówkę to wiesz dlaczego), zostało tylko Manfrotto. W ich najnowszej ofercie pojawiło się coś takiego:
Manfrotto ACCESS H-17 PL KABURA - Torby pokrowce - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
Jest to zapewne następczyni modelu Kata Access-17 PL już pod skrzydłami Manfrotto.
I jeszcze coś takiego:
Holster Plus 40 Professional Bag MB MP-H-40BB - Professional | Manfrotto (strona producenta, więcej zdjęć) a można to kupić tutaj Manfrotto Holster Plus 40 czarna - Torby pokrowce - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
Bardziej wytrzymała konstrukcyjnie wersja ale niestety cięższa, coś za coś.
W obydwu modelach od Manfrotto nie przekonują mnie paski, coś za ubogo to wygląda w stosunku do modelu Access-17 PL od Kata.
Z toreb reporterskich wpadła mi w oko Luminosity Large Messenger (DSM-103) od Case Logic:
Case Logic Luminosity DSM103 - Torby pokrowce - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
Krótka recenzja po polsku:
Recenzja akcesoriów Case Logic Luminosity | FotoManiaK.pl
Jej największą wadą jest niestabilny spód przez co stawiając ją gdzieś na ziemi wypadałoby ją zawsze o coś opierać. Jak obejrzysz sobie tę recenzję CaseLogic Luminosity Camera Bag Review - YouTube to będziesz wiedziała o co mi chodzi. Mogło być też tak że facet źle rozłożył w niej ciężar i dlatego tak się zachowywała. Ja gdybym miał kasę i był fanem tego typu toreb to na pewno bym ją sobie kupił.