Trochę mi się nazbierało klamotów i nei moge się pomieścić wygodnie.
6d + czasem drugie body i szkła
C16-35L, Sigma 35 1.4, C 50 1,4, C 85 1.8, 200 2.8 L czyli kilka ładnych kg.
Mam torbę Vanguard Up Rise 38 i miesci mi sie w niej 1 body i szklarnia, ale szybka zmiana obiektywu już robi się problematyczne i urywa mi ramię.
Myślę o jakimś plecaku lub jakimś innym rozwiązaniu żeby odciążyć jedno ramię.
Na ślubach i niektórych wydarzeniach potrzebuję zabrać się z tym wszystkim i jeszcze być mobilnym. Macie jakieś pomysły?
Ostatnio edytowane przez gnd ; 22-07-2014 o 08:03
fajny ten plecak tylko cena mnie przeraza
Podobno gwarancja dożywotnia, więc może warto zainwestować. Ja zwykły plecak mam już około 5 lat przy codziennym użytkowaniu. Dotychczasowa torba Tamraca też około 5-6 lat. Ten będzie użytkowany raczej weekendowo, więc powinien wytrzymać jeszcze dłużej. Przeliczając inwestycję w plecak na lata cena już nie jest taka straszna. No i wygoda - już nie muszę nosić torby + plecaka żeby wszystko pomieścić. Wystarczy nawet miejsca na statyw, żarło i moją plandekę.
Jakis maly ten przedzial na sprzet
Każdemu według potrzeb... Nawet gdybym posiadał więcej sprzętu to pewnie mocno bym się zastanowił i wybrał coś co będzie najbardziej przydatne np. na spacer w górkach lub na zwiedzanie, czyli spacer w mieście. Jak potrzebujesz więcej sprzętu upakować, choć zakładam że to już raczej zawodowstwem pachnie, to są ciekawe propozycje, które mieszczą 2 body i kupę szkieł... W moim mieści się 60d z gripem i 17-55/28 + luzem 50/1,4 + luzem 70-200/4 + pierścienie pośrednie Soligor lub ten sam zestaw z założonym 70-200/4. Na głębokość może się zmieścić body z obiektywem dłuższym o jakieś 10cm więc zapas jest...
Potrzebuję w miarę wygodnej torby, która pomieści:
-2 aparaty z przymocowanymi obiektywami
-2 lampy
-2 dodatkowe obiektywy (mały tele + mała stałka)
-opcjonalnie laptop 15"
-akcesoria
Chodzi mi też o to, aby nie była ona przesadnie wielka (wiem, wiem że będzie ciężko).
Jeżeli chodzi o cenę to na razie się wstrzymam, bo jeśli trafi się jakaś idealna to ją kupię bez względu na cenę.
W grę wchodzą również plecaki z szybkim dostępem do aparatu
Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Ja posiadam taką torbę Manfrotto Unica V i miejsca jest w pierona, ciekawy patent na statyw-można zagospodarować w inny sposób. Laptop 15" mieści się na styk(mam XPS L501x i on wchodzi na styk). Do tego spokojnie wejdą dwa body. Jak coś to mogę zrobić fotę z 5d+50mm oraz 400d z gripem i kitem wsadzonym w torbę. Problem z torbą jest taki że oni już je wycofują... Więc spieszyć się... ja kupiłem za jakieś 250-300zł![]()