Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1676

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Ja próbowałem kilka razy używać plecaków turystycznych jako foto stosując różne adaptacje ale pod względem wygody do flipbackow to jest dramat. Znowu foto mają inne wady. Tym razem nie mogę/nie chce brać dwóch plecaków i stąd powrót znowu do mixu plecak standardowy plus insert.
    ja mam takie cos: https://www.thule.com/nl-nl/backpack...-32l-_-3203909 na wyjazdy gorskie gdzie nie musze targac namiotow, spiworow i jedzenia.

z klamotow foto wrzucam w to 5D4, 17-40, 24-70/4, 70-200/4, pasek Peak Design, akumulatory i zestaw niezbednych filtrow (2-3 polowki 100mm z holderem i polary nakrecane). plus podwojna ladowarka LPE6, czytnik kart.
    zanabylem 2 lata temu na wypad z malzonka w Gory Przeklete (Czarnogora-Albania-Kosowo) gdzie musielismy sobie nosic 2-3 dniowe zapasy gratow ze soba. w tym roku mialem tez na tygodniowym obejsciu w Alpach gdzie musialy sie zmiescic ciuchy na 7 dni. starczylo spokojnie miejsca, z tym ze ja nie jestem z tych zmarzliwych (mieszkam nad Morzem Polnocnym, a to nie jest Italia czy inna Grecja ).
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 20-02-2024 o 10:17
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja mam takie cos: https://www.thule.com/nl-nl/backpack...-32l-_-3203909 na wyjazdy gorskie gdzie nie musze targac namiotow, spiworow i jedzenia.

z klamotow foto wrzucam w to 5D4, 17-40, 24-70/4, 70-200/4, pasek Peak Design, akumulatory i zestaw niezbednych filtrow (2-3 polowki 100mm z holderem i polary nakrecane). plus podwojna ladowarka LPE6, czytnik kart.
    zanabylem 2 lata temu na wypad z malzonka w Gory Przeklete (Czarnogora-Albania-Kosowo) gdzie musielismy sobie nosic 2-3 dniowe zapasy gratow ze soba. w tym roku mialem tez na tygodniowym obejsciu w Alpach gdzie musialy sie zmiescic ciuchy na 7 dni. starczylo spokojnie miejsca, z tym ze ja nie jestem z tych zmarzliwych (mieszkam nad Morzem Polnocnym, a to nie jest Italia czy inna Grecja ).
    Dzieki, wygląda ciekawe przez to wyjęcie całego foto, u Thule nie szukałem. Będę go miał w pamięci. Na razie zaryzykowałem z insertami LowePro i zobaczę który z ich rozmiarów pasuje, i czy pasuje.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Dzieki, wygląda ciekawe przez to wyjęcie całego foto, u Thule nie szukałem. Będę go miał w pamięci. Na razie zaryzykowałem z insertami LowePro i zobaczę który z ich rozmiarów pasuje, i czy pasuje.
    Wróciłem właśnie z wyprawy gdzie i intensywnie używałem inserta Lowepro przez 2 tygodnie:

https://www.lowepro.com/us-en/gearup...i-lp37348-grl/

Uzywałem go wraz z plecakiem 28l typu TNF Borealis classic i muszę powiedzieć, że całość się sprawdziła. W lowepro był r6+24-105L + 17-45L. Sprzęt dobrze zabezpieczony plus bardzo wygodne wyciąganie i wkładanie do plecaka bez potrzeby wyciągania insertu. W plecaku było ciągle multum miejsca (zresztą był to mój bagaż podręczny). W sytuacjach gdy jest ban na plecak, można wyciągnąć insert i bez problemu z nim chodzić (tutaj uwaga, ma rączkę, ma uchwyt na pasek ale sam pasek trzeba sobie już samemu załatwić). Mam też model XL (kupiłem na zapas bo lowepro chyba wycofuje te inserty) i tam już bez problemu wejdzie sprzęt typu 1dx plus 3-4 obiektywy. W końcu nie muszę się mordować z ciągłym wyborem plecak foto czy turystyczny.

Z peak design capture 3 ideal do fotografowania.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów