Powoli przymierzam się do zmiany plecaka, w którym noszę sprzęt. Od kilku lat używam Lowepro SlingShot 202 AW (plecak na jedno ramię) i jest to generalnie spoko plecak, ale ma wady. Plecak potrzebuję głównie na długie, piesze wycieczki i wadą tego plecaka jest to jedno ramię, gdyż po kilku godzinach zwyczajnie uwiera już w prawe, a lewe jest bezczynne. W zamian za to co mi się podoba, to to, że nie ściągając go z ramienia przekręcam go sobie na brzuch, otwieram sobie plecak i mogę sobie spokojnie przekręcać obiektywy itp.
Czego szukam? Szukam generalnie czegoś jak SlingShot 202 AW, ale:
1. chciałbym aby móc go nosić na 2 ramionach, ale też aby była możliwość bez ściągania go jakoś przekręcić go na brzuch i sobie operować sprzętem na brzuchu. I tu moje pytanie - czy w ogóle takie plecaki istnieją? Bo naturalnie na jednym ramieniu sobie można przekręcić plecak, ale na 2 ramionach nie mogę sobie tego jakoś wyobrazić

Mam nadzieję, że moja wyobraźnia jest zbyt płytka.
2. Chciałbym aby pojemnościowo był nieco większy od 202 AW. Do 202AW upycham 4 obiektywy i 2 body, ale to już tak na styk i mam wyrzucone przegródki.