Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Powoli przymierzam się do zmiany plecaka, w którym noszę sprzęt. Od kilku lat używam Lowepro SlingShot 202 AW (plecak na jedno ramię) i jest to generalnie spoko plecak, ale ma wady. Plecak potrzebuję głównie na długie, piesze wycieczki i wadą tego plecaka jest to jedno ramię, gdyż po kilku godzinach zwyczajnie uwiera już w prawe, a lewe jest bezczynne. W zamian za to co mi się podoba, to to, że nie ściągając go z ramienia przekręcam go sobie na brzuch, otwieram sobie plecak i mogę sobie spokojnie przekręcać obiektywy itp.

Czego szukam? Szukam generalnie czegoś jak SlingShot 202 AW, ale:
    1. chciałbym aby móc go nosić na 2 ramionach, ale też aby była możliwość bez ściągania go jakoś przekręcić go na brzuch i sobie operować sprzętem na brzuchu. I tu moje pytanie - czy w ogóle takie plecaki istnieją? Bo naturalnie na jednym ramieniu sobie można przekręcić plecak, ale na 2 ramionach nie mogę sobie tego jakoś wyobrazić Mam nadzieję, że moja wyobraźnia jest zbyt płytka.

2. Chciałbym aby pojemnościowo był nieco większy od 202 AW. Do 202AW upycham 4 obiektywy i 2 body, ale to już tak na styk i mam wyrzucone przegródki.
    W wersji super budżetowej K and F ma jeden model plecaka z pasem biodrowym gdzie możesz sobie zdjąć z ramion paski przekręcić do przodu i zmienić obiektyw czy co tam potrzebujesz.

Mniej budżetowo lepiej jakościowo podobną konstrukcją jest Tenba Solstice dostępna w kilku rozmiarach.

https://youtu.be/fnuuYccoSxw?t=247 Około 4 minuty zaczyna się pokaz możliwości jak sobie go jak to opisałeś okręca do przodu i operuje bez potrzeby odkładania plecaka na podłoże.
    Ostatnio edytowane przez robcio ; 30-11-2022 o 20:39

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów