Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Plecak fotograficzny na wycieczki

Witajcie, szukam plecaka fotograficznego, który oprócz sprzętu będzie miał też miejsce na prowiant na 1-dniowe wycieczki m.in. w góry. Zazwyczaj zabieram 450d + 17-50 + 55-250 + jakieś drobne akcesoria, jakiś napój, bułka, banan i ciastko :P

pewnie wielu z was ma plecaki foto. i chodzicie z nimi na wycieczki...co możecie polecić w rozsądnej cenie np. do 300 pln ?
    R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
    https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Plecak fotograficzny na wycieczki

Akurat dzisiaj czytałem o ciekawym plecaku a właściwie plecakach - firma Brevite. Kilka ciekawych rozwiązań i wydaje się wysokiej jakości. Gorzej z ceną, bo raczej przekraczają 300pln. Ja od kilku lat mam Naneu Pro Alpha. Używam go sporadycznie ale w zupełności mi wystarcza i dobrze się sprawuje.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez darekPolsztyn Zobacz posta
    Akurat dzisiaj czytałem o ciekawym plecaku a właściwie plecakach - firma Brevite. Kilka ciekawych rozwiązań i wydaje się wysokiej jakości. Gorzej z ceną, bo raczej przekraczają 300pln. Ja od kilku lat mam Naneu Pro Alpha. Używam go sporadycznie ale w zupełności mi wystarcza i dobrze się sprawuje.
    też o nich dzisiaj czytałem ale 160$

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Naneu
    Urban Gear U30
    Urban Gear U60 lub Echo
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez tomphoto Zobacz posta
    Naneu
    Urban Gear U30
    Urban Gear U60 lub Echo
    rozumiem że któryś z tych plecaków kupie do 300 zł ? bo jakoś ciężko mi znaleźć taki sklep

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez dave88 Zobacz posta
    Witajcie, szukam plecaka fotograficznego, który oprócz sprzętu będzie miał też miejsce na prowiant na 1-dniowe wycieczki m.in. w góry. Zazwyczaj zabieram 450d + 17-50 + 55-250 + jakieś drobne akcesoria, jakiś napój, bułka, banan i ciastko :P

pewnie wielu z was ma plecaki foto. i chodzicie z nimi na wycieczki...co możecie polecić w rozsądnej cenie np. do 300 pln ?
    Ja zrobiłem trochę inaczej, kupiłem sobie zwykły plecak:

https://www.militaria.pl/wisport/ple...70.xml?cat=277

i do niego dokupiłem insert na eBayu:

Flexible Waterproof Camera Insert Bag Partition Padded Case for Nikon DSLR LF381 | eBay

Wyjmowanie sprzętu nie jest zbyt wygodne (pewnie z plecaka typu slingshot jest lepiej, lecz nigdy takiego nie miałem), ale do celów turystycznych sprawdza się nieźle.
    Kiedy wiem, że będę robić zdjęcia, to aparat wieszam na szyi, a drugi obiektyw siedzi w futerale mocowanym do paska.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

lowepro photo sport 200 aw - 6d + 17-40 i tamron 70-300 wchodzą lajtowo.
    Na górze miejsce na wszystko co wymieniłeś, plus paski gumy kieszenie itd, wszystko się da pochować, przypiąć czy coś.
    Jak coś to priv
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Lowepro Fastpack 250 lub 350 pomieści bez problemów ten prowiant i sprzęt.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony Awatar RTSiak

lowepro flipside sport wielkosc w zaleznosci od potrzeb, mnie w 10L miesci sie zapiete 70-200/2.8 do 6d + cos pokroju 24-105/4 lub sigmy 35/1.4, w boczna kieszen wlazi ciastko banan i jeszcze troche miejsca bedzie

Coś już napisał

Pozwolisz że zaprezentuje Ci swój sposób na noszenie sprzętu foto plus dodatkowe elementy podczas górskich wędrówek. Na pewno są plusy jak i minusy takiego rozwiązania ale dla mnie jest to najlepszy sposób. Używam plecaka Jack Wolfskin Highland Trail 45. Ma on BARDZO wygodny dostęp do komory głównej co było kluczową cechą przy poszukiwaniu i zakupie takiego plecaka. Droższe modele Deutera też mają takie rozwiązanie. W miejsce dostępu do tej przestrzeni wkładam torbę fotograficzną Lowepro Adventura SH 160 II która mieści 5d z gripem plus UWA. Poniżej masz zdjęcie plecaka i torby. Bardzo wygodne jest też całkowite wyjęcie torby z plecaka i noszenie jej przed sobą na szyi plus dopięcie do paska.
    [/IMG]
    Rozwiązanie to jest bardzo praktyczne i ma wiele zastosowań. Minus taki że 300zł to zbyt mały budżet ale przemyśl ewentualnie dozbieraj. Fajne jest to że elementy można rozdzielać i masz wtedy kolejne możliwości zastosowania. Plus bardzo dużo miejsca na różne rzeczy jak dodatkowa odzież, jedzenie itp.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów