Mindshift Gear Rotation 180 Panorama 34L, jeszcze nie używałem ale po przymierzaniu i porównaniu do tego co mam (stronę wcześniej opis).
Pierwszy mój ThinkTank, dobre wrażenie, solidne wykonanie, sprytne schowki, zakładki, alternatywne otwory z dostępem itp. nie ustępuje pod tym wzlędem Kata które zawsze wydawało mi się sprytniejsze od Lowepro. Zamki uchwyty wszystko przemyślane i wygodne.
Jest to dokładnie to czego szukałem, plecak na spacery zwiedzaniowe z rodziną, czy nawet w górki, spora przestrzeń bagażowa, mała na sprzęt, ale więcej mi nie trzeba, ew mogę upchać na górze.
Wyraźnie większy od Katy, dobrze leży na plecach
Oba lekko usztywnione, wygodne szelki i ściągacz w pasie (to też system nośny dla tego obrotowego wysuwanego schowka)
Przestrzeń na sprzęt wręcz ukryta , działa jak na reklamie lepiej niż sądziłem.
Pojemność niewielka, duże lustro jak 5D ledwo wchodzi, po przestawieniu przegródek będzi 5D z 16-35, 50mm i albo inne szkło albo lampa. Nie mam problemu na dopasowaniem na ścisk, nic się nie obija a wolę mieć wiecej w bagażu wolnego.
W Kata też nie wygląda na wielką, ale wchodzi spokojnie lustro + 4 lensy.
Część plecakowa pojemna, trudno ocenić na oko ze 2x taka jak w Kata która górę ma jakby opływowo ściętą, plecak jednak nie odstaje i na pewno wejdzie sporo gratów jak bluzy dziecięce, przewodnik, tablety, parę zabawek, ładowarki, aku i może jeszcze jeden słoik
Porównanie do typowego magazynu sprzętu jakim jest Bumblebee, TT jest mniej pękaty i trochę wyższy.
Czy kupiłbym ponownie powiem po urlopie, pzdr.