Strona 123 z 168 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 221 do 1 230 z 1676

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Ja "przerobilem" juz dwa plecaki Lowepro i Kata, obydwa duze (350W i 33-N-1). Powiem ze "na szczescie Kata sie zepsul". Nastepny bedzie LowePro .
    Poniewaz jest to plecak do podrozy to napewno nie bedzie to flipside. Kata mial taka opcje, ale wogloe sie w podrozy nie sprawdzil. Plecak na plecy, i mamla torba (nawet torebka) na dodatoy obiektyw pod reka.
    Trzeba sie wybrac do sklepu i zobaczyc co teraz ma LowePro w ofercie.

Dopiero zaczyna Awatar Elderbary

Cześć, aparat zakupiłem więc i szukam torby Potrzebuje jej na Canona 700D + Canona 18-135mm + mikrofon takstar SGC-598 + w przyszłości 50mm. Chciałbym aby torba nie była jakaś duża.

Znalazłem LOWEPRO ADVENTURA170 (nie wiem czy nie za duży) oraz Lowepro Toploader Zoom

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Obejrzyj oferte crumplera...

Wysłane z mojego SM-N910C

Patrzylem lecz niestety z używanych nie ma nic ciekawego

Wysłane z mojego MX4

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to popatrz w nowych
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

A co jest nie tak z tymi starszymi?

Wysłane z mojego MX4

Uzależniony Awatar FlatEric

Cytat Zamieszczone przez Elderbary Zobacz posta
    Cześć, aparat zakupiłem więc i szukam torby Potrzebuje jej na Canona 700D + Canona 18-135mm + mikrofon takstar SGC-598 + w przyszłości 50mm. Chciałbym aby torba nie była jakaś duża.

Znalazłem LOWEPRO ADVENTURA170 (nie wiem czy nie za duży) oraz Lowepro Toploader Zoom
    Obawiam się, że do Lowepro Toploader Zoom (TLZ AW) to Ci to nie wejdzie, a zwłąszcza mikrofon (bo jak rozumiem, o to Ci chodzi: Lowepro Toploader Zoom AW -DigitalRev ). No chyba, że to będzie późniejsza wersja torby ze szlufkami Sliplock, taka jak w tym linku, i dopniesz do niej jeszcze zewnętrzny futerał.
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Czyli zostaje Asventura 170. Czy mogę jeszcze szukać czegoś używanego bo mój budżet to max 150 zł

edit jeszcze znalazłem Lowepro Nova 180 AW

Wysłane z mojego MX4
    Ostatnio edytowane przez Elderbary ; 03-06-2015 o 20:32

Uzależniony Awatar FlatEric

Wiesz, w Twoim przypadku największym problemem jest wielki mikrofon - o ile naprawdę ma 22,5 x 8,3 x 4,4 cm. :O To jest wymiar z gąbką, czy samo "twarde"?
    Jak teraz sobie patrzę na Toploadera Zoom AW, to może i na wcisk by ten mikrofon wszedł do przedniej kieszeni, bo ona ma tak pod 22,5 cm wysokości - a flesz o przekroju 7x6 cm się w niej da zapiąć na wcisk. Tyle, że dolna część tej kieszeni (tak 1/3 wysokości) nie jest niczym miękkim wyłożona, to po prostu jedna warstwa gumowanego nylonu, więc ochrony przed uderzeniami praktycznie nie zapewnia żadnej.
    Najwygodniejszym rozwiązaniem byłoby chyba połączenie TLZ AW w wersji ze szlufkami Sliplock z zewnętrznym pokrowcem na mikrofon - w rodzaju Lens Case 2; tyle, że on ma w środku tylko 21 cm i nie chce więcej.

Jak upchnąć mikrofon do Nova 180 AW też za bardzo nie mam pomysłu - na płasko w poziomie niby się zmieści, ale podejrzewam, że przegródki są zrobione na całą wysokość torby. Może jakoś w pionie na ukos - ale to trzeba by po prostu przymierzyć w praktyce.
    Ostatnio edytowane przez FlatEric ; 05-06-2015 o 14:49
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

zamówiłem Asventura 170 a na mikrofon coś wymyślę

Wysłane z mojego MX4

Strona 123 z 168 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów