Strona 121 z 168 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 201 do 1 210 z 1676

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Coś już napisał Awatar pomiarowiec

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Do tego zestawu pasuje Lowepro Primus AW. Ciężko do kupienia ale bardzo wygodny i poręczny.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Vandit Zobacz posta
    Witajcie,

czy możecie doradzić zakup plecak do którego włożę bez problemu podpięty C60D z 70-200 + spakuję ze sobą 2 dodatkowe obiektywy.
    Fajnie jak by plecak miał mocowanie na statyw/monopod.
    Flipside 300 spelni Twoje wymagania.

Coś już napisał
    Miasto
    Nowy Sącz

Ja z własnego doświadczenia powiem tak.
    Jakieś 10 lat temu gdy przesiadłem się na DSLR kupiłem plecak Canona (nie pamiętam modelu), który miał zamek w połowie wysokości i dolna część była przeznaczona na aparat, 2 obiektywy i jakies dodatki. Nosiło się to bardzo niewygodnie (ciężki, wszystko ułożone prostopadle do ziemii więc bardzo duzy od dołu i ciasny od góry...), można powiedziec do niczego.

Wtedy kupiłem standardową torbę fotograficzną a'la noname (hama, etc) (za około 100zł, podobno nieprzemakalna). Była sztywna, miała niewygodną klamrę a górna pokrywa ze względu na swoją twardość przy otwarciu wymagała odchylenia zawieszonej torby co groziło wypadnięciem sprzętu. Poonadto rzucała sie w oczy bo była duża i typowo fotograficzna. Do tego przemakała nawet przy minimalnym deszczu. Oddałem ją gratis przy sprzedaży aparatu.

Wtedy kupiłem plecak CAMROCK Metro M10, który mam do dzisiaj, który świetnie sprawdza się na wycieczkach pieszych, jednak fotografując dynamiczne imprezy sportowe bardzo ważna jest możliwość szybkiego dostępu do obietywów bez zdejmowania plecaka. Co prawda posiadany model da się w miarę bezproblemowo otworzyć "na przodzie" i wyjąć aparat, ale biorąc pod uwage konieczność wymiany obiektywu nie jest on w 100% bezpieczny a dodatkowo wchodzac np. na imprezę sportową przyciąga oczy organizatorów, gdyż na pierwszy rzut oka nikt nie rozpozna że tam może być aparat.

Biorac powyższe doświadczenia pod uwagę musze stwierdzić że na typowe fotografowanie (gdzie trzeba szybko ustawić sprzęt, zmienić obiektyw itp) najlepszym rozwiązaniem jest odpowiednia torba fotograficzna (szukam takiej, jeszcze nie znalazłem odpowiedniej w rozsądnej cenie), a wszędzie tam gdzie zależy nam na mobilności i możemy chwilę czasu poświęcić na przygotowania do focenia idealny wydaje się odpowiedni plecak.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar 5pirit

Poszukuję czegoś, gdzie weszłoby: 6D + Tamron 28-75 + lampa pokroju 580EX i ewentualnie jakiś komplet akumulatorków?

Tylko żeby to NIE było Lowepro.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

domke, mekko, tamrac, crumpler z tych firm szukaj
    Ja mam lowepro flipside (plecak) i reportera (torba) i są wybitne!

A ja rzygam lowepro min. dlatego, że gdzie się pytam to większość ich poleca (jak by mieli z nimi jakieś umowy spisane), a po drugie nie są aż tak fajne jak większość mówi.

Z asortymentem tej firmy jest jak ze szkłami "L", większość poleca to i ja muszę mieć, ale bez 100% przekonania, że naprawdę jest dobre. Wydaje mi się nawet, że w dużej ilości przypadków to takie łechtanie swojego EGO "ja mam".

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    A ja rzygam lowepro min. dlatego, że gdzie się pytam to większość ich poleca (jak by mieli z nimi jakieś umowy spisane), a po drugie nie są aż tak fajne jak większość mówi.
    Są i "fajne" modele ale w takich cenach że osobiście wybrałbym coś mniej plebejskiego
    Patrzę na zachodnie strony, niby brak granic wspólna unia celna a oferta u nas jak w trzecim świecie :/
    Ostatnio edytowane przez namoamo ; 29-05-2015 o 10:48

Dać takie pieniądze to zdecydowana przesada, nieadekwatna do tego co otrzymujemy, no chyba że 80% płacimy za nazwę, ale to już jest sprawa na "onanizatorów" a nie dla normalnych ludzi.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

mam kilka toreb/plecaków, większość to oczywiście lowepro
    nie kosztowaly jakis kosmicznych pieniedzy, jesli chodzi o wygode uzytkowania jest bardzo dobrze
    znalazłem ciekawsze patenty ale w jeszcze droższych markach, znowu chinski szajs do mnie nie przemawia-nie zaufam torbie za grosze i nie włożę do niej zestawu za 12k

prosze, znajdź łaskawie jakiś gear w adekwatnych pieniądzach i nas oświeć
    bo na razie jesteś "onanizatorem" infantylnych tekstow
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 29-05-2015 o 13:01
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta

prosze, znajdź łaskawie jakiś gear w adekwatnych pieniądzach i nas oświeć
    bo na razie jesteś "onanizatorem" infantylnych tekstow
    Podoba się! Zgadzam się w pełnej rozciągłości. Przy wartości sprzętu za 12 koła, torba za 500 to ułamek kwoty. Jak się ma starego 350D z kitem, to raczej nikt nie kupi toploadera za 200 czy 300pln Poza tym, również, nie zaufałbym torbie za 80pln jak wewnątrz miałbym sprzęt za 10 kafli!

5pirit - nie podałeś prócz tego, że 'rzygasz' lowepro i że 'nie lowepro', żadnego (!) argumentu dlaczego nie? To, że jakość nie idzie w parze z ceną, wiemy od mniej więcej końca lat '90 po głośnych wpadkach w branży motoryzacyjnej. Tak jest prawie w każdej materii do dnia dzisiejszego. Albo kupujesz buty w biedronce za 40pln i chodzisz, albo idziesz do 'firmówki' i kupujesz papcie słynnego projektanta za 400pln czy 800pln i też chodzisz. Oba papcie składane w chinach. Jedne obleśne, a drugie ładniejsze. Oba badziewnie wykonane.

Napisałem Ci wyżej, że jak nie chcesz lowepro, to szukaj z marek w/w. Jak znajdziesz interesujący Cię model to wrzuć tutaj i wypowiedzą się może użytkownicy tego że modelu.

Osobiście uważam, że Reporter jest bardzo solidny i bardzo funkcjonalny, ale średnio wygodny. Natomiast Flipside to majstersztyk na spacer, wycieczkę... Wygodny, lekki, funkcjonalny, a co ważniejsze oba urządzenia trwałe i z gwarancją na 30 wiosen! To o czymś świadczy. bye bye

Strona 121 z 168 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów