Od pewnego czasu korzystam z toreb Domke, ale zdarzyło mi się kilka razy targać sporo sprzętu na ramionach i nie bylo to komfortowe. Miałem kiedyś plecaki Tamraca expedition 6 oraz Lowepro computrekker aw i tego typu budowa plecaka zupełnie mi nie odpowiada. Dla zdrowia kręgosłupa stanąłem przed koniecznością zakupu kolejnego plecaka Chciałbym opisać swoje pierwsze wrażenia dotyczące wersji Lowepro Fastpack 250 Video (jedna klamara). Plecak mieści dwa duże korpusy, dwie lampy, 3 szkła i sporo dodatków. Obecnie pracuję na reden korpus i rzeczywiście plecak nie sprawdza się jeśli często miałbym otwierać komorę główną i szukać obiektywu, ale uskuteczniłem pewien patent. Otóż w komorze głównej schowałem dwie lampy, dodatki i dwa korpusy (główny z podpiętym szkłem zlokalizowany intuicyjnie), natomist w górnej części umieściłem torbę Lowepro Rezo (bodajże 140 AW) z dwiema stałkami. Rozwiązanie to zabiera trochę więcej miejsca, ale póki co wydaje się bardzo komfortowym rozwiązaniem (na zleceniu aparat na szyję, torba na pas lub pasek, a plecak z boku lub jeśli taka konieczność na plecach). Torba Rezo jest niewielka, a można przytroczyć ją do pasa biodrowego jak i nosić na dedykowanym pasku, otwiera się na zewnątrz i mimo że niewielkich rozmiarów, to jest bardzo stabilna. Świetnie sprawdza się jako futerał i torba w jednym. Kiedy jednak ruszam gdzieś z mniejszą ilością sprzętu, to Domke F2 jest niezastąpiona.