Witam.Szukam sklepu z torbami fotograficznymi w Poznaniu.Czy ktoś może używa taką torbę:NANEU PRO SAHARA 115F TORBA ZIELONA - Cyfrowe.pl
Witam.Szukam sklepu z torbami fotograficznymi w Poznaniu.Czy ktoś może używa taką torbę:NANEU PRO SAHARA 115F TORBA ZIELONA - Cyfrowe.pl
Ja używam - polecam gorąco. Bardzo dobrze wykonana i wygodna. Zmieści się w niej kupa sprzętu. Nawet jak załadujesz całą, to mimo tego że jest ciężka dobrze leży na ramieniuNie znalazłem żadnych wad, może oprócz tego, że klamry trzymają trochę słabo i przy podnoszeniu ciężkiej torby się luzują, ale to tylko w przypadku bardzo ciężkiej torby. Cena wydaje mi się jest dobra, jeżeli spojrzymy przez pryzmat tego jak pakowny i dobrze wykonany towar otrzymujemy
![]()
Wchodzi wszystko ładnie w każdej z podanych wyżej konfiguracji. Może się komuś przyda
Jeden w wymienionych zoom-ów i jedna stałka 35/1.4, 50/1.4 lub 85/1.4 i jest fajny uniwersalny zestaw.
Świetna torba na taki niezobowiązujący wypad z aparatem na miasto, gdzie fotografowanie jest tak przy okazji.
Malutka a mieści duże body i dwa obiektywy, poza tym wygląda jak jakaś zwykła torba i nie rzuca się w oczy.
Pieruńsko droga jak na małą torbę, ale najlepsza jaką znalazłem.
Jeszcze bym chciał "Think Tank Photo Retrospective 7" trochę wieksza.
Wydaje mi się że wejdzie jeden z zoom-ów, dwie stałki i może lampa błyskowa się jeszcze zmieści.
No ale na dwie takie torby na razie mnie jeszcze nie stać :-/
Retrospective 5 - Polecam.
5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;
Witam,
Rozglądam się za plecakiem, takim na co dzień, w którym oprócz lustrzanki z obiektywem (ewent. 2 obiektywami), zmieściły by się inne rzeczy codziennego użytku (prowiant butelka wody).
Może używacie i polecacie?
Szukam plecaka coś takiego jak to Urban Gear U60n | Naneu Bags
Niby proste.. a jednak.. plecaki tej firmy dorwać w necie, ciężko zostaje zagranica.. a i to nic pewnego...
Macie jakaś alternatywę poza lowerpro
http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.
Plecak może być drogi oby był wygodny i funkcjonalny. Myślałem też o Lowepro Photo Sport 100 AW a nie wiem czy nie jest przereklamowany...?
Photo Sport 100 AW nie używałem, ale mam wersję 200 AW i myślę, że spełnia Twoje kryteria. Powinien też być wygodniejszy (2 szelki zamiast jednej). Mieści sprzęt i ma zaskakująco dużą przestrzeń na inne rzeczy, jak na stosunkowo niewielki plecak. Sprawdza się na jednodniowe wędrówki, rower, góry.
Pozdrawiam,
Mirek
Też takiego szukałem, i już prawie kupiłem photo sport 200 AW, ale znalazłem na alle Primus AW, była też produkowana wersja Primus minimus AW. Myślę że warto szukać, mi się udało z paragonem używke kupić także i gwarancja jest, czasem pojawiają się aukcję na ebay'u(UK) za śmieszne pieniądze-używane oczywiście. Plecak świetny, pojemny i wygodny, i szkoda tylko że zaprzestali jego produkcję. Moim kryterium było dodatkowo chowanie body z przypietym tele, gdzie do photo sport 200 aw nie zmieści się - poziomo oczywiściew komorze foto.
Ostatnio edytowane przez pomiarowiec ; 22-11-2013 o 12:39