Strona 86 z 168 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Witam.Szukam sklepu z torbami fotograficznymi w Poznaniu.Czy ktoś może używa taką torbę:NANEU PRO SAHARA 115F TORBA ZIELONA - Cyfrowe.pl

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Cytat Zamieszczone przez adi915 Zobacz posta
    Witam.Szukam sklepu z torbami fotograficznymi w Poznaniu.Czy ktoś może używa taką torbę:NANEU PRO SAHARA 115F TORBA ZIELONA - Cyfrowe.pl
    Ja używam - polecam gorąco. Bardzo dobrze wykonana i wygodna. Zmieści się w niej kupa sprzętu. Nawet jak załadujesz całą, to mimo tego że jest ciężka dobrze leży na ramieniu Nie znalazłem żadnych wad, może oprócz tego, że klamry trzymają trochę słabo i przy podnoszeniu ciężkiej torby się luzują, ale to tylko w przypadku bardzo ciężkiej torby. Cena wydaje mi się jest dobra, jeżeli spojrzymy przez pryzmat tego jak pakowny i dobrze wykonany towar otrzymujemy

Bywalec Awatar McLaren
    Miasto
    Mysłowice

Cytat Zamieszczone przez McLaren Zobacz posta
    Posiada ktoś torbę "Think Tank Photo Retrospective 5".
    Interesuje mnie:
    Jedno body pełnoklatkowe z podpiętym obiektywem 85/1.8 lub 35/1.4 i z boku czy wjedzie luzem 17-40/4.0L lub 24-105/4.0L
    Wiem że 5DMkIII z podpiętym 17-40/4.0L i luzem z boku 85/1.8 wchodzi ładnie, ale niestety zapomniałem sprawdzić jak to wygląda przy odwrotnym podpięciu.
    Wchodzi wszystko ładnie w każdej z podanych wyżej konfiguracji. Może się komuś przyda
    Jeden w wymienionych zoom-ów i jedna stałka 35/1.4, 50/1.4 lub 85/1.4 i jest fajny uniwersalny zestaw.
    Świetna torba na taki niezobowiązujący wypad z aparatem na miasto, gdzie fotografowanie jest tak przy okazji.
    Malutka a mieści duże body i dwa obiektywy, poza tym wygląda jak jakaś zwykła torba i nie rzuca się w oczy.
    Pieruńsko droga jak na małą torbę, ale najlepsza jaką znalazłem.

Jeszcze bym chciał "Think Tank Photo Retrospective 7" trochę wieksza.
    Wydaje mi się że wejdzie jeden z zoom-ów, dwie stałki i może lampa błyskowa się jeszcze zmieści.
    No ale na dwie takie torby na razie mnie jeszcze nie stać :-/

Retrospective 5 - Polecam.
    5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;

Witam,
    Rozglądam się za plecakiem, takim na co dzień, w którym oprócz lustrzanki z obiektywem (ewent. 2 obiektywami), zmieściły by się inne rzeczy codziennego użytku (prowiant butelka wody).
    Może używacie i polecacie?

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez flexo Zobacz posta
    Witam,
    Rozglądam się za plecakiem, takim na co dzień, w którym oprócz lustrzanki z obiektywem (ewent. 2 obiektywami), zmieściły by się inne rzeczy codziennego użytku (prowiant butelka wody).
    Może używacie i polecacie?
    Pierwsza sprawa, to jaki masz na to budżet? Może któryś nienajwiększy Fastpack lub Flipside LowePro? Plecaków przyzwoitych jest dość duża ilość - w tym wątku wiele jest opisanych.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez flexo Zobacz posta
    Nasuwa się Lowepro Fastpack.

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Szukam plecaka coś takiego jak to Urban Gear U60n | Naneu Bags

Niby proste.. a jednak.. plecaki tej firmy dorwać w necie, ciężko zostaje zagranica.. a i to nic pewnego...

Macie jakaś alternatywę poza lowerpro
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Plecak może być drogi oby był wygodny i funkcjonalny. Myślałem też o Lowepro Photo Sport 100 AW a nie wiem czy nie jest przereklamowany...?

Dopiero zaczyna

Photo Sport 100 AW nie używałem, ale mam wersję 200 AW i myślę, że spełnia Twoje kryteria. Powinien też być wygodniejszy (2 szelki zamiast jednej). Mieści sprzęt i ma zaskakująco dużą przestrzeń na inne rzeczy, jak na stosunkowo niewielki plecak. Sprawdza się na jednodniowe wędrówki, rower, góry.
    Pozdrawiam,
    Mirek

Coś już napisał Awatar pomiarowiec

Też takiego szukałem, i już prawie kupiłem photo sport 200 AW, ale znalazłem na alle Primus AW, była też produkowana wersja Primus minimus AW. Myślę że warto szukać, mi się udało z paragonem używke kupić także i gwarancja jest, czasem pojawiają się aukcję na ebay'u(UK) za śmieszne pieniądze-używane oczywiście. Plecak świetny, pojemny i wygodny, i szkoda tylko że zaprzestali jego produkcję. Moim kryterium było dodatkowo chowanie body z przypietym tele, gdzie do photo sport 200 aw nie zmieści się - poziomo oczywiście w komorze foto.
    Ostatnio edytowane przez pomiarowiec ; 22-11-2013 o 12:39

Strona 86 z 168 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów