Strona 76 z 168 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Od pół roku posiadam Lowepro 400 AW, mieści w tym momencie 6D z gipem i obiektywem 85, do tego w zapasie obiektyw 50 1.4, 2 luki na obiektyw wolna, 3 wyzwalacze, 3 lampy, w przedniej kieszeni ladowarka do aku, ladowarka do baterii 6d, mini statyw i mnostwo jakiś pierdółek.

Dopiero zaczyna Awatar Koch Łukasz
    Miasto
    Zabrze

Ja obecnie mam Case Logic SLRC 206 pomieściło mi 50D +Grip, S 70-200, C 85,C50,S17-70 oraz lampę , baterie ładowarki itp.

Wada: nie wsadzisz laptopa '17
    tak to same plusy
    C 6D|| Canon 50f1.8 II||Canon 85f1.8||Sigma 70-200f 2.8||Elinchrom||Nissin Di622||Slik PRO 330DX + BH 800||Powerlux/Visico VE||
    https://kochlukasz83.wixsite.com/kochlukasz

Witam wszystkich w tym wątku mam pytanie odnośnie w czym nosić sprzęt..
    Czy możecie coś poradzić w czym można nosić przy sobie dwa obiektywy gdy na szyi wisi body z zoomem a np chcę mieć w zapasie przy sobie dwa dodatkowe puszki.
    Jakiś pas? Torba? Chodzi bardziej o ślub sesja. tak aby nie nosić plecaka
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Obojętnie jaki pas reporterski. Ja mam jakiś pas tamraca i do tego pojemniki od Lowepro

No ale czy wszystkie są dobre
    Może ktoś z was używa? i może coś polecić podpowiedzieć?
    Pkt 8 regulaminu forum

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez gudi Zobacz posta
    No ale czy wszystkie są dobre
    Może ktoś z was używa? i może coś polecić podpowiedzieć?
    Lowepro Lens Exchange 100 albo 200 w zależności jak długi obiektyw potrzebujesz schować. Transportuje jeden, chwilowo przechowuje dwa.
    Bardzo wygodne i praktyczne

Dopiero zaczyna Awatar tdominiak
    Miasto
    Tuliszków

Ja posiadam plecak foto Camrock, wykonany całkiem fajnie ale już większa ilość sprzętu to problem. Nie mieści szkieł tele a wyciąganie z niego sprzętu jest średnio wygodne. Za to nosi się wygodniej niż torba

Dołączę i ja do ludzi pytających i szukających. Przebrnąłem nieco przez ten długi temat i ostatecznie muszę się Was forumowiczów poradzić.
    Potrzebny mi plecak do przenoszenia Canona 60D z obiektywem do 200mm na początek + dodatkowe szkła typu 50mm, 85mm, czyli krótsze. Do tego jakieś akcesoria w postaci ładowarki, lampy, dodatkowego aku.
    Co ważne, do plecaka chciałbym pomieścić rzeczy podręczne tj. dokumenty, telefon, mp3 player, jakaś kurtka cienka przeciwdeszczowa, coś do picia.
    Z pojemnych plecaków znalazłem dwa:
    Lowepro Fastpack 350
    Lowepro Flipside 400 AW
    Prosiłbym o opinię czy te plecaki są godne uwagi, jakieś ich wady i zalety, za i przeciw oraz który lepszy z Waszego punktu widzenia. Jeśli macie jakieś alternatywy (budżet powiedzmy do 600zł) to również chętnie wszystkie opcję wezmę pod uwagę.
    P.S. Jak się nie mylę, to Flipside ma pokrowiec przeciwdeszczowy a Fastpack nie, zgadza się?

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

Flipside 400AW - pakuję do niego do komory głównej:
    - C50D z zapiętą S18-250
    - S120-400 z uchwytem statywowym (bo bez niego "z ręki" też nie umiem) i S10-20/4-5,6
    - S30/1,4, C50/1,4 i C85/1,8
    - S telekonwerter 2x, trzy baterie i ładowarkę.
    I jeszcze miejsce na portfel się znajdzie (bo strach w kieszeni zewnętrznej nosić)
    W zewnętrzną kieszeń jakieś pie**ółki zawsze mi Kobita wrzuci, w boczne siatkowe kieszonki spokojnie po butelce wody 0,5-0,7 (więc cienką zwiniętą kurtkę możesz myślę tu też wsadzić)
    Fakt, z takim obciążeniem trochę jak juczny muł (ale nie za bardzo przy moich parametrach: 190cm/110kg) ale to cały sprzęt, jaki targam na wakacje (jedzie autem w bagażniku, noszę nie dłużej niż 4-5h zwiedzając na postojach, po górach raczej nie łażę) i mam go cały czas przy sobie.
    Plecak przez dostęp od pleców oprócz bezpieczeństwa daje jeszcze wygodę wymiany szkieł (po prostu zdejmujesz szelki, na pasie biodrowym obracasz do przodu, podpierasz kolanem i masz wszystko dostępne).
    Pokrowiec przeciwdeszczowy jest (stąd opcja dodatkowa: gdy już musisz koniecznie zdjąć plecak i położyć na brudnym podłożu, to możesz założyć pokrowiec - dostęp do sprzętu masz od drugiej strony bez zdejmowania pokrowca...)
    Ostatnio edytowane przez jacek_63 ; 22-07-2013 o 21:13
    kiedyś Canon, teraz Fuji

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Co do Flipside 400 AW to warto dodać iż szelki im nie za bardzo wyszły. Przy dłuższych wojażach z pełnym załadunkiem mocno dają o sobie znać. Idealne było by dodanie do tego modelu systemu nośnego z Computrekker-a. Po za tym plecak pakowny (jak na swoją klasę) i bezpieczny. Dobrym patentem jest możliwość wyciągania sprzętu bez zdejmowania plecaka, choć wymaga to pewnego "treningu".
    EOS + Speedlite

Strona 76 z 168 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów