polecam delte SX2 dobry bardzo wygodny plecak na ślubie nie jest źle oraz w dłuższe trasy jest super
A jak z trwałością i jakością wykonania Delty w porównaniu do Fastpacka? Warto dopłacic do Lowepro? Już od wakacji nie mogę sie zdeecydować.
:grin:EOS30, 40D, T28-75/2.8, T70-300VC, C20-35/3,5-4,5:grin:
Jak nie robisz tego co minutę - to według mnie nie. Rzecz cokolwiek ułatwia możliwość wrzucenia niepotrzebnych dekielków korpusu i obiektywu do sakwy zwolnionej przez korpus lub obiektyw, co w razie potrzeby pozwala nie szukać ich po całym wnętrzu. SS jest plecakiem specyficznym z założenia. Albo się na to godzisz, kupujesz go i używasz z pełną świadomością, że taki jest - albo kupujesz coś innego.
Czy największa sakwa na obiektyw pomieści 100-400L?
Są dwie sakwy identycznego rozmiaru. Wchodzi do nich luźno 70-200/2.8L IS USM II z odwróconą osłoną i jeśli pamięć mnie nie myli z założoną obejmą statywową, a przy tym zostaje jeszcze luz na wygodne wyjmowanie. 100-400 nie próbowałem, ale zdaje się jest to szkło o gabarycie zbliżonym do 70-200, więc nie powinno być problemu.
Czytałem na nikonarzach skrajnie różne opinie: że "spoko", że" badziew szybko drący".
Katuje lowepro (model computreker) zdaje się 3 rok już będzie, wygląda nadzwyczaj dobrze.
Sam sie zastanawiałem nad zakupem fastpacka lub sx2 - cel wycieczki. Pooglądałem zdjęcia obu plecaków, porównałem jakość wykoniania, już licytowałem fastpacka 350 i... natrafiłem na propozycję tamraca, model 3370 (aero 70), kupiłem za marne 120zł, nówkę. Na 3 dni przed majówką 2012. W górach sprawdził się wzorowo. Lekki, sztywny.
Z tydzień temu na allegro sprzedał się model tamrac aero 75 Tamrac Aero 75 Speed Wawa jak lowepro fastpack fv (2910823457) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. za 99zł.
Dopłać do fastpacka. Jest lepszy Lowepro Fastpack 250 poddawany jest testowi na otarcia. - YouTube![]()
Da się RAZEM do JEDNEJ z górnych kieszeni ze złożoną osłoną (puszka bez gripa)
Nie myli
Lekko, ale to jedyny minus tego plecaka, w porównaniu do masy zalet.
Napisałem również jakie rozwiązanie polecam (pas i sakwa/sakwy - najlepiej z serii skin, ale mogą być dowolne)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk