Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
Witam

Jakiś czas temu pytałem z zapytaniem o torbę Thinktank Retrospective 20 , i właśnie 2 dni temu zamieniłem moją Domke f2 na ThinkTank Retrospective 20 Cóż mogę powiedzieć ? Trochę mi szkoda klasycznego wyglądu Domke który bardzo lubiłem i sobie ceniłem , lubie klasyczne rzeczy lecz po zamianie zyskałem na funcjonalności której czasem brakowało mi w domke . Podstawowym plusem toreb Retrospective jest to że bez problemu schowamy aparat z obiektywem typu 70-200 , czy 24-70 (z osłoną ) do środka , z torbą domke f2 było to niemożliwe przy typowym insercie który daje producent , więc do wyboru miałem albo transport body bez szkła albo body z czymś krótkim jakaś stałka bądz krótki zoom typu 17-40 a reszta w insercie , a jak wiadomo są sytuacje gdy trzeba szybko wyjąc lub schować aparat bez wzgledu na to jakie szkło mamy zapięte , z Torbą TT retrospective nie ma tego problemu co jest ogromnym plusem.

Wybrałem kolor czarny tak więc torba wygląda naprawdę dyskretnie i niepozornie , chyba nawet bardziej niż torby domke

Dodatkowy plus to troszkę większa sztywność całej torby , nie jest tak workowata jak domke , no i atut w postaci dołączonego pokrowca przeciwdeszczowego , w domke tego brakowało a materiał pomimo impregnacji nie zawsze dawał radę podczas deszczu .

Ogólnie mam bardzo pozytywne wrażenie odnośnie tej torby i zamiany , mam nadzieję że nie będę żałował zobaczymy jak dalej będzie się spisywać
Przy wpisach powinna być opcja "pomógł" czy tam "lubię to" - Przymierzam się do takiej torby i mnie ten wpis się podoba i pomógł.