Torba na rower? yyy. Ani to wygodne, ani bezpieczne. Kombinowałem: torba+szelki, masakra.
Ja proponuje Plecak Tamrac Aero 70 Photo Backpack 3370 Wawa (2684347715) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tamrac aero 70.
Wymiary bardzo podobne, aero 70 jest lżejszy, bardzo stabilny. I możesz wywalić przegrodę - z plecaka 2 komorowego zrobisz jednokomorowy.
Testowałem w górach, po wewnętrznej stronie szelek umieszczono długi pas materiału zbliżonego do gumy (fastpack nie ma tego elementu, nie ma także pasa biodrowego czy piersiowego, dopiero model 250/350 posiada ów rozwązanie) - piekielnie dobre rozwiązanie, mocno się trzyma, nie kołysze.
Na dole masz możliwość podpięcia pasków, które możesz kupić/zrobić za grosze, zaczepisz: śpiwór, karimatę, statyw.
Zaraz podniosą się glosy : " a gdzie to zabezpieczenie z tyłu", " ja jak sie zamek wypnie", "Wątpię by coś takiego się stało. W mieście ok, ktoś może podejść z tyłu i "odbezpieczyć"..., ale na teren i rower miodzio.