Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1687

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Lowepro DSLR Video Pack 250 AW - krótka recenzja

Witajcie, jako że niedawno zakupiłem plecak Lowepro DSLR Video Pack 250 AW podzielę się swoimi uwagami, może się komuś przyda.

Generalnie miałem (i mam w sumie dalej) Tamrac Velocity x8, ale w związku z wyjazdem na wakacje potrzebowałem czegoś większego (w co zmieszczę większość swojego sprzętu) i bardziej poręcznego na dłuższe wyprawy. Tamrac jest OK, ale jednak na krótsze wycieczki (przy dłuższych boli trochę kark i ramię), a poza tym nie ma mocowania statywu oraz miejsca na „graty” niefotograficzne.
    Długo szukałem, śledziłem forum i dopiero w sklepie na miejscu po obejrzeniu podjąłem decyzję o zakupie tego plecaka. I co się okazało? IMHO jest to mój najbardziej udany zakup „fotograficzny”.
    Zmieściłem do niego: EOS 550D z gripem, T 17-50, T 70-300, C 50, 430EX II, statyw (na zewnątrz) laptop plus ładowarki, baterie, filtry i cała masę drobnych „gratów” również niefotograficznych.
    Wg mnie najważniejsze plusy to:
    + pojemny
    + dwie komory + trzecia na lapka
    + dużo schowków
    + solidne wykonanie
    + wygodne szelki
    + „fartuch” przeciwdeszczowy
    + mocowanie statywu
    + dożywotnia gwarancja (choć to bardziej marketing)

minusy:
    - jak się przymocuje statyw to nie można juz skorzystać z kieszeni na butelkę

Plan dalszy mam taki, że Tamrac będzie używany na spacerki, a Lowepro na wycieczki.
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 06-08-2012 o 12:05

Miasto
    WARSZAWA

Domyślnie Odp: Lowepro DSLR Video Pack 250 AW - krótka recenzja

Polcema do noszenia plecak vanguard. pracuje bardzo dużo w terenie i jest bezkonkurencyjnym przyjacielem "na plecach" wcześniej korzystałem z tory Hamy 210 i 300 ale kręgosłup po prostu nie dał rady.

plecak ma kilka wad np. mocownia na statyw trzeba sobie dorobić (jeśli posiadasz duży statyw)

czy górna kieszeń bez odpowiednio przygotowanych przegródek

ale komfort i wygoda bardzo duża.
    :-D1d mkIIn 5d mk II, Slik PRO 500 + 700
    :-D

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Witam
    Powoli zastanawiam się nad przepakowaniem do nowego plecaka. Do tej pory używałem "slinga" - który sprawdzał się... ale sprzęt się trochę pozmieniał, rozrósł i jak wspomniałem pora się przepakować... ponadto tym razem (jako, że sling nadal żyje i ma się dobrze) plecak ma być "perspektywiczny"

Generalnie plecak ma pełnić funkcje bagażowo-transportową... do wycieczek mam przecież slinga...

Wobec tego do plecaku musi się zmieścić to co w stopce plus ewentualne kilka szkiełek a konkretniej 85/1,8 plus rybie oko (prawdopodobnie Samyang 8mm). Z drugiej strony fajnie jakby wchodziło coś w stylu 300/4 (choć niekoniecznie z pozostałą szklarnią)... i zapomniałbym jeszcze jednej istotnej dla mnie funkcji - dobrze gdyby było realne miejsce na laptop z matrycą 15,6"... choć nie jest to konieczność.

Z jednej strony bardzo podoba mi się kwestia Lowepro Flipside 400 AW - z tym, nie wiem czy wyżej wspomniane 2 obiektywy jeszcze wcisnę - nie mówiąc o 300mm no w sumie brak kieszeni na lapka...
    Z drugiej strony Benro Ranger 400N - wydaje się on nieco obszerniejszy choć mniej funkcjonalny ale ma kieszeń na laptopa choć tylko 14". Wersja 500N to już wydaje się kolos ale pasuje ponoć pod laptopa.

Na pewno macie doświadczenie z "dużymi" plecakami... może coś doradzicie? Albo zwrócicie uwagę czego w takich monstrach unikać lub na co zwracać uwagę...

Z góry dzięki za sugestie bo generalnie czasami cierpię na niemoc decyzyjną jak słynny osiołek szczególnie, że właśnie jak owy osiołek planuję się objuczyć

Pozdrawiam serdecznie i dzięki za pomoc.
    7D + C17-40/4L + C50/1,4 + C100/2,8L + C200/2,8L + TCx2 + 430EXII

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Ważne, czy będzisz targał w terenie czy na terenie miast.
    Nie rozróżniałem tego i kupiłem bardzo fajny ale ...niepotrzebnie, do szafy, plecak Benro.

Dopiero ThinkTank StreetWalker uzmysłowił mi tą różnicę. I ma rozmiary bagazu podręcznego do samolotu.
    UFF, nareszcie mam dobry plecak

jp

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Cytat Zamieszczone przez corrosive Zobacz posta
    Z jednej strony bardzo podoba mi się kwestia Lowepro Flipside 400 AW - z tym, nie wiem czy wyżej wspomniane 2 obiektywy jeszcze wcisnę - nie mówiąc o 300mm no w sumie brak kieszeni na lapka..
    W takim razie proponuję zapoznać się z modelem Lowepro Computrekker AW. Kompaktowa budowa, trochę pojemniejszy od Lowepro Flipside 400 AW i posiada kieszeń na notebook'a.
    EOS + Speedlite

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Lowepro DSLR Video Pack 250 AW - krótka recenzja

Nie piszesz, który konkretnie model, ale to i tak pewnie nie ta kategoria cenowa

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów