Cytat Zamieszczone przez tornado17 Zobacz posta
Ostatnio kupiłem Lowepro Flipside 400 AW. Generalnie udany plecak. 3 dni łaziłem po Pradze (czeskiej :-)
1) minusy
a) słabe mocowanie statywu - "normalnie" można przymocować tylko bardzo niewielki, ponieważ kieszeń na nóżki statywu jest bardzo krótka, statyw można przymocować tylko jedną taśmą w która jest wyposazony worek,
b) dwa troki po bokach pod które mozna włożyc np. kurtkę są zdecydowanie za krótkie (mozna je sobie przedłuzyc domowym sposobem)

2) plusy
a) wygodny do noszenia - dobra regulacja, pomieścił d7, 24-105, 70-200, konwerter, wężyk, osłonki p. słoneczne i jeszcze było troche miejsca + statyw Manfrotto 055XPROB + ciężka głowica Manfrotto MN 410 - statyw przyczepiłem dodatkową taśmą do rączki z góry,
b) ma fajną kieszeń z tyłu na drobiazgi (mapy itp)
c) jest bagażem podręcznym - mozna wejść z nim do samolotu
d) otwierany jest od strony pleców i jest to jedyne dojscie do sprzetu - jest to dla mnie bardzo istotne, bowiem w tłumie nie zastanawiałem się, czy ktoś przypadkiem nie dobiera sie mi do sprzetu (W Pradze ukradziono mi piwo - chwila nieuwagi + dzieki temu plecy zawsze mam czyste ponieważ żeby dostać sie do sprzętu nie musze kłaść worka na plecy - jest to super rozwiazanie do łażenia po miescie, w tłumie,
e) ma praktyczne dwie boczne małe kieszonki (miesci sie w nich np. 1,5 l butelka wody, parasol)
f) zasadniczo nie jest wiekszy od Flipside 300 a zdeydowanie bardziej praktyczny.

Gdybym miał jeszcze raz kupowac niewielki worek do łojenia po miescie i latania to dokładnie ten bym jeszcze raz kupił.

Plecak ten tez posiadam, i poza wymienionymi plusami ma lekka wade. Mianowicie zamek moglby rozpinac sie do konca, gdyz majac np obiektyw na samym dole, czy jak ja, drugie body siezko sie wyciaga bo klapa oparta na zamku zatrzymuje sie jakies 3-4 cm przed koncem.