Chciałabym zamienić swoją torbę LowePro na coś bardziej poręczniejszego.
Przejrzałam chyba całą ofertę "przodujących" firm i jakoś specjalnie nie rzuciło mi się nic w oczy.

Wymagania:
- pokrowiec przeciwdeszczowy
- fajnie by było jakby był pas biodrowy/stabilizujący
- musi mieścić dużo drobiazgu (typu zestaw filtrów, parę rolek filmu, portfel, chusteczki, klucze, błyszczyk i takie tam ;-))
- pojemnościowo mogłaby być ciut mniejsza od mojej LP, ale powinno wejść body z podpiętym szkłem + 2 szkła lub 2 body ze szkłem i szkło (przeważnie 17-40, 50/1.4, 70-200/4, no i reszta szpeju -- zestaw cokina w sumie jest wielkości przeciętnego szkła)
- nie chcę przedziału na laptopa, chyba że nie dodaje specjalnie gratisowej gąbki, zawsze jakieś mapy itp będzie gdzie wsadzić
- fajna by była np zewnętrzna siatka na bidon
- do 400zł max
- metalowe zapięcia paska na ramię (w mojej LP są plastiki, parę razy mi się odpięło)

TT Retro jest imho za wysokie dla mnie, nie lubię mieć obiektywów jeden na drugim.
Nawet fajne wrażenie sprawiał crumpler new dehli dopóki nie zobaczyłam ceny ;]
Crumplery ogólnie mi się podobają, ale wyglądają na takie bez dodatkowego storage na "normalne" rzeczy. Czy się mylę?

Zastanawiałam się nawet nad cywilną torbą typu http://pacsafe.com/www/index.php?_ro...=specification + jakiś wkład.

To, żeby torba ogarniała też coś wiecej niż sprzęt foto jest dla mnie bardzo ważne, bo jednak parę rzeczy na wyjazdach trzeba mieć przy sobie. Butelki wody w ręku nosić nie będę ;-)

Macie jakieś pomysły?