Strona 25 z 168 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To w takiej sytuacji moim zdaniem najlepiej sprawdzi się jakiś Sling Shot. Plecak, którego nie musisz zdejmować z pleców. Trochę sprzętu wejdzie. I ma miejsce na szpargały.
    http://torbylowepro.pl/plecaki-fotog...t-202-aw,1060s
    Pozdrawiam,
    Mirek

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Zgadza się. Więc Twój post wcześniejszy jest bez sensu. Kata jest o klasę niżej jednak.
    Obawiam sie ze z produktami Katy nie miales jeszcze do czynienia
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Eee tam. Pod względem funkcjonalności to jak dla mnie Kata jest na poziomie Think Tanka (chociaż założenia konstrukcyjne obu tych marek są inne: Kata jest bardziej pancerna, TTP jest bardziej "stealth"). Lowepro i Crumpler są w moim odczuciu bardziej amatorskie, "zabawkowe", pół do całego poziomu niżej od TTP i Katy.
    Tutaj sie zgadzam
    Ostatnio edytowane przez hubert12125 ; 28-02-2012 o 18:20 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar artirus
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mirosuaw Zobacz posta
    To w takiej sytuacji moim zdaniem najlepiej sprawdzi się jakiś Sling Shot. Plecak, którego nie musisz zdejmować z pleców. Trochę sprzętu wejdzie. I ma miejsce na szpargały.
    http://torbylowepro.pl/plecaki-fotog...t-202-aw,1060s
    Mam coś podobnego ale na 2 ramiączkach i nie zdaje egzaminu.
    Dlatego myślałem o torbie, bo na plecy można jeszcze normalny plecak z rzeczami dziecka, bo do tego foto to za dużo nie wejdzie. Ale się zastanawiam nad wygodą takiego rozwiązania.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Tylko, że te z serii Flipside mają dużo fajnych przegródek na sprzęt foto, ale brakuje miejsca np. na kurtkę przeciwdeszczową (przynajmniej ze zdjęć tak wynika).
    400AW U góry ma dwa troczki którymi można przytroczyć kurtkę.
    Komora zewnętrzna zapinana na suwak jest całkiem spora (taki mały plecaczek) - ale fakt - trzeba przymierzyć

Coś już napisał

Domyślnie

artirus, Inverse 200 AW miałem to się wypowiem. Co do pojemności, to nie spodziewaj się cudów. To co masz faktycznie powinno się zmieścić, ale raczej nie będzie to zbyt wygodne (wyjmowanie, zmiana, wkładanie). Jeżeli chcesz na spacer, to faktycznie jest wygodne, na rower też się nadaje.

Co do noszenia z plecakiem, to ja średnio to widzę.. to dosyć spora torba, najlepiej jakbyś miał możliwość przymierzenia..

Dopiero zaczyna Awatar artirus
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jot Zobacz posta
    Co do noszenia z plecakiem, to ja średnio to widzę.. to dosyć spora torba, najlepiej jakbyś miał możliwość przymierzenia..
    No właśnie tu jest problem, bo w żadnym sklepie u mnie jej nie ma.
    Stąd pytanie do użytkowników tej toby, czy jest to dobre rozwiązanie. Czy torba nie przeszkadza np. podczas schylania się do dziecka itp. Myślałem o noszeniu jej z tyłu a nad nią jakiś mały normalny plecak, ale nie wiem czy tak się da.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam,
    Czy ktoś miał doświadczenia z plecakiem Lowepro photo sport 200 AW ?
    A konkretnie czy ten plecak mieści 5d mkII z założonym obiektywem 70-200/4 ?
    Szukam czegoś na jednodniowe wyprawy w góry i wydaje się, że ten sprzęt jest odpowiedni do takich celów, chyba że znacie jakieś ciekawe alternatywy.
    Powrócę jeszcze raz do swojego pytania. Po przemyśleniu zauważam pewną wadę ww. plecaka, a mianowicie brak porządnego wietrzenia na plecach. Dla mnie osobiście suche plecy podczas wędrówek górskich to rzecz bezcenna i dlatego wskazane jest żeby plecak posiadał stelarz, który oddziela plecak od pleców, a co zatym idzie zapewnia porządne wietrzenie. Coś jak w tym modelu: http://www.kata-bags.com/minibee-111-ul-backpack-lg
    Czy znacie może inne plecaki fotograficzne ze stelarzem? W ofercie Lowepro nie znalazłem.
    Pozdrawiam,
    Mirek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

są jeszcze plecaki foto firmy Jack Wolfskin- ACS PHOTOPACK, w którym chyba najlepiej rozwiązany jest problem wentylacji dzieki stelażowi z siatką odzielającą plecy od plecaka , niestety plecaki do tanich nie należą, a używek brak
    5d...

Domyślnie

Ponieważ mój plecak foto ledwo zipie, noszę się z zamiarem kupna torby i poszukuję takiej, do której oprócz sprzętu foto (body+ 2 obiektywy) można by włożyć 10-calowego netbooka. Wybór takich toreb jest niewielki, a najbardziej mi się podoba nowość - Lowepro Event Messenger 150. Czy ktoś z Was ją ma/używał i mógłby się podzielić wrażeniami?

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Poszukuję 1 sakwy na obiektyw (17-40 L z osłoną od 17-55 IS), i sakwy na zapasowe baterie, karty i jakieś male szpargały.
    Idealnie pasowałby mi Speed Changer od ThinkTank ale nigdzie nie mogę go znaleźć poza zestawem modular set (nie potrzebuje i pewnie długo nie będę potrzebował całego zestawu).

Miał ktoś do czynienia z Lowepro S&F Utility Bag 100 AW ?

EDIT: Wie ktoś czy sakwa lowePro podpasuje pod pas Tamraca ?
    Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 16-04-2012 o 18:14

Strona 25 z 168 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów