Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Cytat Zamieszczone przez aciek_l Zobacz posta
    Zastanawiam się nad poręczą, względnie niewielką torbą, która umożliwi mi łatwe zabranie aparatu na jakąś małą sesję w plenerze, jakiś street, klubowy koncerty, czy po prostu zabranie aparatu „ot tak” na spacer, czy spotkanie ze znajomymi.
    Pomieścić powinna:
    -Rkę z obiektywem
    -1-2 ekstra obiektywy
    Mowa o średniej wielkości szkłach, aktualnie największym jest 24-105 f4, ale do wspomnianych zastosowań mam na myśli raczej trio RF35, EF50 1.4, EF85 1.8

-butelka wody mile widziana
    -tak samo mile widziana możliwość schowania, albo chociaż przypięcia lekkiej kurtki.
    - czytnik ebooków 6cali, portfel, telefon, klucze, zapasowe baterie…

Co jeszcze ważne, to wygoda zmiany obiektywu bez zdejmowania torby. Tutaj PD Sling wydaje się świetny. Z bezpośrednim otwieraniem na zewnątrz.

W sumie tyle, jeśli chodzi o pakowanie. To ma być coś, co mi pozwoli pomyśleć „a, to wezmę ze sobą aparat!”, jeśli będę gdziekolwiek wychodził. Jeśli chodzi o akcje, gdzie miałbym zabierać drugi korpus, więcej obiektywów, lampy, ładowarki, itp., to zabieram plecak. I jego zmiana to inny temat, ale wysłużony Burton Resolution póki co sprawdza się dzielnie.

Budżet – maks. 400zł
    Aktualnie moje typy:
    Peak Design Everyday Sling 10L (za 400zł są używane)
    Genesis Ursa L
    Tenba DNA 13

Będę wdzięczny za rady, na co ogólnie i jakie inne modele zwrócić uwagę. Póki co Sling 10L jest faworytem.
    Mam sporo w domu plecaków i toreb w tym PD Sling 10 v.1 który "się kurzy", używam v.2

Jeśli jesteś zdecydowany to może być Twój za 1 PLN + trochę ciasta które upiecze Twoja kobieta.
    Warunkiem jest że po niego przyjedziesz.

pisz na priv

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 10-03-2020 o 12:07
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów