Potrzebny pokrowiec do fuji x10. Niestety w sklepach są albo takie że na siłę trzeba wpychać albo takie, że aparat lata jak wariat.
Ma się zmieścić tylko aparat, ewentualnie zapasowa bateria i karta sd
Ja mam taką małą torbę po listonoszu (starego typu), a w niej dużo takich małych poduszeczek. Wkładam sprzęt i okładam tymi mini - poduszeczkami. Trzyma bardzo stabilnie i przy tym zawsze mogę "ustawić" wg potrzeb![]()
Mam 5D (grip)+35/2 +70-200/2.8 + 50/1.8 i 400D(grip)+samyang 8. Ostatnio doszedł 85/1.8 i Cosina 19-35.
Do tego Canon 430 EX II i parę pierdółek.
Czy jakiś właściciel Lowepro Flipside 400AW może mi z grubsza powiedzieć, czy się pomieszczę?
Ostatnio edytowane przez DonBolano ; 20-08-2013 o 21:31
- FB -
Canon + szkła
Bo jeszcze miałem typ na plecak > Lowepro Pro Runner 450 AW ale jednak wybrałem flipside![]()
- FB -
Canon + szkła
Prawie dwukrotna różnica w cenie między Flipside 400 AW a Flipside 500 AW jest dla mnie kompletnie niezrozumiała. Czyżby cena 500-tki zawierała jeszcze "podatek"od nowości
--- Kolejny post ---
Skoro znajdują się jednak chętni na ten plecak za takie pieniądze, to pewnie cena prędko nie spadnie![]()
Będę musiał się do niego przymierzyć (400AW). Z tego, co sobie porównałem na zdjęciach, to zmieszczę się ze wszystkim, ale już w głównej komorze nic większego nie wcisnę. Wejdą ewentualnie jakieś drobiazgi. W sumie mi to nie przeszkadza, bo na razie sprzętu więcej mieć nie będę. A plecak ma być głównie na dłuższe spacery. 16 km po Dreźnie z ciężką torbą na ramieniu okazało się wielką mordęgą.
--- Kolejny post ---
Jeszcze pytanie z innej beczki. Gdzie kupić, żeby ta dożywotnia gwarancja była akceptowana? Jest jakaś lista oficjalnych dystrybutorów/sprzedawców?
Widzę, że niektóre plecaki Lowe Pro (np. Rover Pro 35L AW, Flipside Sport 10L AW) mają coś co nazywają Removable camera compartment/case/chamber, wygląda to tak: RoverPro 35L case open. Czy znacie coś podobnego co można kupić osobno (reszta tych plecaków nie jest mi potrzebna)?
Przymierzyłem się do Lowepro Flipside 400AW i jest za mały. Nie zmieścił się obiektyw 70-200/2.8 z odwrotnie zamontowaną osłoną. Wszedł do plecaka, ale tak się "rozgościł", że ciężko by było coś innego upchnąć. Bez osłonki wchodzi bez problemu.
Nic to. Trzeba poszukać czegoś innego.