Strona 75 z 168 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Uzależniony

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Koledzy plecakowicze pomóżcie zielonemu. Do tej pory sprzęt nosiłem wyłącznie w torbach naramiennych. Właśnie postanowiłem zakupić plecak NIE TURYSTYCZNY do wycieczek foto w krzaki w okolicach domu. Zauważyłem już, że jest lekki problem ze znalezieniem plecaka na aparat z gripem, a jednocześnie żeby NIE był to plecak na wyprawy w Himalaje. Proszę o podpowiedzi w czym można nosić body z gripem z obiektywem C70-200 2.8, plus powiedzmy C17-40 i C100 Macro IS, oraz drobne akcesoria jak wężyk, filtry, baterie. Może być miejsce na kanapkę, ale nie musi. Wystarczy producent/seria plecaków, resztę sobie znajdę.
    Zawczasu dziękuję (żeby nie było, że z góry )

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Możesz spróbować Lowepro Flipside 300.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez adams_bart Zobacz posta
    tego plecaka to już daaawno chyba nie sprzedają ;P
    ani na allegro ani na skąpcu...

Kata D-3N1-33

Tamrac Evolution 8 Model 5788 Bardzo fajny pomysł w tym Tamracu z otwieraniem z boku przestrzeni na aparat i obiektywy

Znalazłem takie dwa sprzęty... są może na forum użytkownicy tych plecaczków?
    Ja używam katę 3N1 ale chyba 22 (sprawdzę jak będę w domu) w mojej jest trochę mały przedział na rzeczy osobiste, 70-200 z kopusem wchodzi praktycznie na styk (ale 33 jest znacznie szersze) - zamek trudno dopiąć, przedział na notebook ratuje mi .... bo tam potrafię trzymać kurtkę kanapki 70-200/4 i nie wiadomo co jeszcze - butelkę. dobrze wykonany trwały używam ze trzy albo cztery lata, opis z linka trochę myli bo to nie jest sling, na slinga można go przerobić ale standardowo to normalny plecak, mam do niego uchwyt statywowy.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Mam flipside 300 . Ogólnie plecaczek fajny.. Jedynia jego wadą, jest nieotwierana do końca klapa plecaka na plecach przez którą dostajemy się do jego wnętrza..Poza tym, super ! Pakowny i pojemny idealnie

Rozpadła mi się torba Delta premium 2, plecak Delta SX2 też czas na coś lepszego, co myślicie o torbie Lowepro Nova 200 AW ?

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Możesz spróbować Lowepro Flipside 300.
    Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Mam flipside 300 . Ogólnie plecaczek fajny.. Jedynia jego wadą, jest nieotwierana do końca klapa plecaka na plecach przez którą dostajemy się do jego wnętrza..Poza tym, super ! Pakowny i pojemny idealnie
    W fajnym sklepiku (explore.pl) mogłem obmacać cała ofertę Lowepro. Faktycznie Flipside dał radę, dokładnie Flipside 400 AW, Jeszcze statyw pośrodku podepnę. Dzięki za naprowadzenie.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Na to noszenie statywu to bym się nie napalał jakoś zbytnio, bo nie jest to zbyt wygodnie rozwiązane. Ale lepsze to niż nic.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Na to noszenie statywu to bym się nie napalał jakoś zbytnio, bo nie jest to zbyt wygodnie rozwiązane. Ale lepsze to niż nic.
    Niebawem sprawdzę w krzakach. Póki co, w mieszkaniu () nieźle to hula, włącznie z przekładaniem plecaczka na przód i otwieraniem (z przypietym statywem). Poza tym, sam widzę, że w porównaniu do wycieczkowania z torbą naramienną to jest dla mnie skok cywilizacyjny. W przód.

Coś już napisał
    Miasto
    Morąg

Ludziska, Canon 60d + C 50 1.8, C 100mm IS + C 17-40 + Speedlite 430 EX + Statyw. Co polecacie? Mowimy o plecaku, piszemy.

Dopiero zaczyna

Ja mam Lowepro Flipside 300, mieścił 7D z gripem, 17-50, 60 macro, 70-200 sigmy lampę i statyw, 2 zestawy baterii zapasowych i zostawało trochę miejsca na popierdółki jak ścierki karty, ścierki, czytniki, a no i teczka A4 też wejdzie przykrywając cały zestaw : P Teraz nie używam bo sprzętu nie mam, ale plecak godny polecenia. Dodatkowo posiada pas biodrowy, który umożliwia obrót plecaka na brzuch, zdjęcie z ramion, otworzenie wzięcie aparatu czy zmianę optyki bez przysiadania czy kucania.

Strona 75 z 168 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów