Strona 62 z 164 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Mój Flipside 300 stał się niestety trochę zbyt mały. Przed nim miałem CompuTrekkera, który nie dość, że był zbyt duży, to jeszcze gumkosznurki pałętały się na tylnej klapie.

Mam więc dylemat - wymienić na Flipside 400 czy wziąć Pro Runner 300/350...
    Tych ostatnich nigdy na żywo nie widziałem, ale na zdjęciach przypominają trochę właśnie CompuTrekkera, ale z poprawionym wyglądem (bez sznurków).
    Czy mógłbym prosić o kilka słów osoby mające te plecaki? No i zasadnicze pytanie - czym one się różnią między sobą?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Mam więc dylemat - wymienić na Flipside 400 czy wziąć Pro Runner 300/350... (...)
    Czy mógłbym prosić o kilka słów osoby mające te plecaki? No i zasadnicze pytanie - czym one się różnią między sobą?
    Dwie główne różnice to: pojemność (Flipside jest większy) oraz sposób dostępu do zawartości głównej komory (w modelu Flipside dostęp jest od strony pleców - możliwość wyjęcia ładunku bez zdejmowania plecaka). Cena oraz pozostałe cechy są podobne.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Chodziło mi o różnice między 300 a 350, bo różnica między Pro Runner a Flipside jest dosyć oczywista :-)

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Jakiś czas temu toczyła się rozmowa o plecaku Shape Shifter firmy ThinkTank. Byłem ze sprzętem w nim na miesięcznym wyjeździe i mogę powiedzieć jedno: bajka! Chodziłem z nim m.in. kilkanaście godzin po wulkanie czy na całodzienne wycieczki po lasach i było świetnie. Bardzo wygodny, wszystko się mieści, mimo ciężaru nie miałem żadnych problemów z kręgosłupem.

Nosilem lustro, 3 duże szkła i lampę. 5d3 z 35L dość wygodnie nosi się i wyciąga z górnej kieszeni, a z podłączonym 70-200/4 można wsadzić do dolnej kieszeni i też jest dobrze.

Wcześniej pisałem że chyba nie dałbym za plecak 800zł. Zmieniłem zdanie - ten plecak zdecydowanie jest tego warty

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez piwo Zobacz posta
    Jakiś czas temu toczyła się rozmowa o plecaku Shape Shifter firmy ThinkTank. Byłem ze sprzętem w nim na miesięcznym wyjeździe i mogę powiedzieć jedno: bajka!/.../Nosilem lustro, 3 duże szkła i lampę. 5d3 z 35L dość wygodnie nosi się i wyciąga z górnej kieszeni, a z podłączonym 70-200/4 można wsadzić do dolnej kieszeni i też jest dobrze.
    Wcześniej pisałem że chyba nie dałbym za plecak 800zł. Zmieniłem zdanie - ten plecak zdecydowanie jest tego warty
    Fajnie, że dzielisz się doświadczeniami, ale o ile pamiętam to ten plecak kosztował Cię trochę mniej :-)

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Zgadza się, kosztował mnie połowę tej kwoty. Mówię tylko że gdybym miał teraz kupować nowy to wydałbym taką kasę, a wtedy inne byłem co do tego przekonany

dawniej jas_rambo

Ma ktoś z 3miasta Newswear Small Fanny Pack?

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Ostatnio nie udało mi się zapakować do plecaka i musiałem po Dreźnie chodzić z ciężką (mocno za ciężką) torbą. Rozglądam się za większym plecakiem, ale jakoś nic nie mogę znaleźć. Moją uwagę przykuł jedynie Benro Quicken. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tą serią plecaków?
    Na świat spoglądam przez armatę...

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

A LowePro Flipside oglądałeś? Mam 400AW i pakuję body ze spacerzoom'em, duży telezoom, szeroki i dwie stałki. Nosi się wygodnie, dostępu do sprzętu dla postronnych nie ma, wyjęcie puszki czy wymiana szkła nie wymaga zdejmowania i kładzenia plecaka.
    Fakt, ciuchów żadnych nie wrzucisz więc jest tylko na sprzęt czyli jedynie zamiast torby.
    kiedyś Canon, teraz Fuji

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Mam 5D(grip)+35/2 +70-200 + 50/1.8 i 400D(grip)+samyang8. Przy czym jestem na tyle leniwy, że chcę mieć fisza zawsze podpiętego pod body, żeby nie tracić czasu i od razu wyjąć i focić. Do tego trochę akcesoriów itp. Delta Traveler za mały się okazał. Nie chciały dwa body wejść.
    Na świat spoglądam przez armatę...

Strona 62 z 164 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów