Było w temacie o sprzęcie do ślubu. Rozwiązanie dość ryzykowne do pracy - w pośpiechu lekko nie dokręcisz szkła i.......... . Ludziom zdarza się, że szkło z sakwy poleci a co dopiero z czegoś takiego.
Było w temacie o sprzęcie do ślubu. Rozwiązanie dość ryzykowne do pracy - w pośpiechu lekko nie dokręcisz szkła i.......... . Ludziom zdarza się, że szkło z sakwy poleci a co dopiero z czegoś takiego.
Jak w temacie - szukam wygodnej torby/pokrowca, która pomieści 5D markII z gripem i C24-105. Ma mieścić tyle i być poreczne![]()
Jakieś propozycje ?
hmm - widze ze nie da sie edytowac postów
Ktoś ma doswiadczenia z LowePro Top Loaderami ? 65/70 AW ?
Czy 65 ma sens na zestaw z postu powyzej? Bo 70 wydaje sie juz dosc duzy.
Słuchaj, ja mam 75 AW, ale przymierzałem sam. Potrzebowałem to do 5d3 z gripem + zapięty 24-70L - w sklepie mieli wszystkie rozmiary, ale do tego zestawu przewidziany był rozmiar 70. Przymierzyłem i powiem szczerze wchodziło na styk. ostatecznie wziąłem 75, który jest przewidziany dla body z 70-200 2.8 i nie żałuję. 24-70 wchodzi z założoną osłoną (dla 70-200 trzeba odwrócić). Tak więc jeśli ten 65 jest przewidziany pod Twój obiektyw, to możesz wziąć, jeśli nie planujesz tam nic innego nosić. Kieszonki są zawodowo przemyślane, więc ew. filtry(x2), karty itp. drobiazgi również spokojnie zmieścisz. I pamiętaj, że te toploadery są sprzedawane bez szelek, tylko pasek naramienny z odłączanym bocznym trokiem, czy jak to się tam nazywa.
Witam.
Czy mamy na forum jakiś użytkowników torby THINKTANK RETROSPECTIVE 20 ???
Noszę się z zamiarem kupna tej torby ponieważ obecnie mam DOMKE F2 którą chce sprzedać ponieważ jest za duża do noszenia mojego podstawowego zestawu , teraz noszę głównie 1 aparat i 2-3 szkła max więc Domke jest za obszerna i potrzebuje czegoś bardziej zwartego i kompaktowego i właśnie Retrospective 20 wydaje mi się być takim modelem.
Myślę że do noszenia zestawu typu 5dmkII z gripem lub 7d z gripem plus szkła 17-40/70-200 2.8 / 50 1.4 i lampy plus dupereli była by idealna.
Ktoś coś może powiedzieć o tej torbie ????? Bo model 30 chyba będzie za duży i wyjdzie na to samo jak bym został przy Domke f2.
Pozdro
EOS + L i kupa gratów ...
Jeśli nie zamierzasz chować do torby aparatu z założonym 70-200mm, to w zupełności wystarczy Retro 10, którą to torbę polecam jako jej użytkownik. Różnica między R10 a R20 to głębokość. Twoje dwa pozostałe szkła są dość małe i mógłbyś ich "szukać" we wnętrzu R20, nosząc przy okazji sporo pustego powietrza. Do R10 zmieścisz 70-200mm z odwróconą osłoną, aparat z 17-40mm i 50-tkę. Zostaje przednia kieszeń na lampę, osłonę 17-40, drugi korpus lub co tam sobie zapragniesz schować :-)
Mje w retro 10 wchodzi:
1. 5d ( bez gripa, ale jak tak spojrzałem na torbę to pewnie i z gripem wejdzie :-) ),
2. 35L
3. 135L
(oba z oslonami zapietymi przodem do przodu :-) , dowolnie przypiete do aparatu),
4. fuji x100 (czyli i dowolna lampa. W kieszonke obok aparatu),
5. laptop 11" (do kieszeni przedniej - średnio wygodne),
:-)
Pozdr
Canon i Fuji X