Tak a propo jakby ktoś szukał i pytała o duży pojemny plecak na cały sprzęt (jak takowego poszukiwałem dość długo), to polecam Lowepro prorunner 450, zaznaczam, że plecak ma naprawdę dość spora pojemność czyli: 2 body klasy 1 z podpiętymi szkłami wielkości 85 lub większe, do tego wchodzi 70-200 2x 580ex, 24-70, 17-40, 50, jakieś dyfuzorki na lampę zapasowe baterie, i wiele inny "potrzebnym" dupereli.
Co do komfortu noszenia to jeśli zapniemy wszelkie dostępne paski z biodrowym włącznie to naprawdę jest wygodnie. Plecak ma dodatkowo uchwyt boczny i może być noszony jako torba, acha laptop 17" wchodzi bez problemu. Sam plecak sprawia wrażenie bardzo solidnej konstrukcji, gdzie masz wrażenie nic nie ma prawa się zepsuć, szelki grube i mięsiste, bardzo wygodne. Jeśli więc ktoś potrzebuje naprawdę "szafy na sprzęt" to z czystym sumieniem można polecić. Sam przez 3 lata nosiłem sprzęt w dwóch torbach i nie raz dostawałem szału wyglądając jak Szerpowie na szlaku na K2.
pozdro
p.s Jeśli ktoś ma więcej pytań, bądź potrzebuje zdjęć proszę pisać umieszczę w wątku