Witam,
Czy ktoś może z Was używa/używał plecaka tamraca 85 aero?
Chciałbym wiedzieć, czy przegródka oddzielająca górę od dołu jest na stałe, czy też można ją usunąć - tak aby plecak miał jedną wielką przegrodzę.
Witam,
Czy ktoś może z Was używa/używał plecaka tamraca 85 aero?
Chciałbym wiedzieć, czy przegródka oddzielająca górę od dołu jest na stałe, czy też można ją usunąć - tak aby plecak miał jedną wielką przegrodzę.
nie mogę już edytować posta. Ale jeszcze oglądam tą torbę, a tam można wyjąć w ogóle te ścianki bo są na rzepy, więc jak ktoś chciałby całkiem miękką torbę z tego zrobić i tym bardziej niepodobną do fotograficznej
Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson
Ja używam Lowepro Fastpack 250. Całkiem fajny plecak foto + laptop. Plecak dwukomorowy, komora na aparat ma możliwość reorganizacji (rzepy) wieć nawet długie obiektywy bez problemu wejdą. Osobiście trzymam w nim wszystko to co w podpisie (oprócz statywu).
Canon EOS 500D, Canon EF-S 18-55mm II, Canon EF-S 55-250mm IS, Canon EF 50mm 1.4 USM, Tamron SP AF 90mm f/2.8 Di 1:1 Macro, YN-565EX
Witam
Potrzebuje upchnąć troche sprzętu w sumie 2 body klasy 1-dynek z podpiętymi 24 i 85 plus 70-200, 24-70, 17-40 i 2 580EX a i jeszcze 50plus pare gratów. Rozglądałem się trochę i wyszukałem plecaczki Lowepro Vertex 200 (300?) lub flipside 400, prorunner 350. CZy ktoś używa z w/w wymienionych? Proszę o poradę
pozdr
"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."
Mam Lowepro Pro Runner 300, myślę że 350tka na pewno starczy![]()
Czytałem temat i dłużej czytałem tym więcej pojawiało się znaków zapytania. Dlatego mam pytanie do osób które chodzą ze sprzętem po górach i wyjeżdżając na parę tygodni zabierają wszystko ze sobą. Szukam optymalgo sposobu pakowania na backpaking.
Na plecach będę miał 60 litrowy plecak ze sprzętem biwakowym i muszę zabrać sprzęt fotograficzny. body d 40, obiektywy: 10-20, 24-70, 50, 85, 70-200, lampe, netbooka i jakieś drobiazgi czyli całkiem sporo gratów.
Chciałbym mieć dostęp do tego podczas trekingu. Wszystkie opcje wchodzą w grę: pas biodrowy, szelki, plecak noszony na piersiach itp byle wygodnie,mobilnie i bezpiecznie.
Co moglibyście polecić ?
oszczepnik
5dm2
17-40
24-70
85 f1.8
70-200 f4
430ex
+pierdoły
W góry z takim sprzętem ??? Ja raz taki błąd zrobiłem i nigdy więcej. W wypady w góry obecnie biorę tylko pucha (FF) + UWA ( Tamron 17-35 ), wcześniej DX + Tokina 12-24. W zasadzie to brakuje mi jakiegoś lekkiego 70-300 i to wszystko. Więcej to ciężko nosić i tak najczęściej więcej nie potrzeba a tylko w czasie długich marszy przeszkadza i ciąży a uwierz mi do słabeuszy nie należę![]()
Ja bym przyczepił aparat do plecaka do szelek ( naramiennych), a jak plecak jest zapinany z przodu na pas biodrowy to kupić jakiś LensCase na drugie szkło i przyczepić do paska.