Strona 167 z 167 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167
Pokaż wyniki od 1 661 do 1 670 z 1670

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    To ja się przyłączę do wątku z pytaniem - mam obecnie starego Lowepro Flipside 400 AW.
    Chciałbym zmienić na 500 AW, ale nie wiem na ile w praktyce jest on większy - chyba głównie głębszy, bo widziałem kilka fotek że obiektywy typu 24-105, wchodzą pionowo.
    Muszę zmieścić do tego plecaka 200-800, 100-500 i inne rzeczy
    Ewentualnie może ktoś zna podobny produkt (sprzęt wkładany od strony pleców), ale będący w bieżącej sprzedaży, niekoniecznie Lowepro?
    Odpowiem że ostatecznie wybrałem Thinktank Mindshift Backlight 26L - Flipside 500AW to była wielka locha, do tego jakoś tak o małym stopniu twardości

A teraz mam nowe pytanie - w czym nosicie długie stałki tele?
    Jest Lowepro Lens 600 AW III w chorej cenie, jest podobny trochę tańszy model Thinktanka, ale może są lepsze sposoby na przenoszenie 500-600mm, z podpiętym korpusem?
    Ostatnio edytowane przez sal ; 10-12-2024 o 12:27
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Benro Falcon 800?
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Miasto
    Gdzieś w lesie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Benro Falcon 800?
    O właśnie, Benro był jeszcze w tej samej kategorii.
    Używasz do swojej 400-ki, czy masz jakiś inny patent na noszenie w terenie (na monopodzie/statywie)?

Miasto
    Warszawa

Na razie noszę w swoim turystycznym Deuterze Speed lite 32l, ale to nie jest optymalne rozwiązanie bo nie chroni zestawu w żaden sposób, muszę po prostu uważać jak go kładę czy stawiam. Na plus mogę powiedzieć, że to rozwiązanie jest najlżejsze bo sam plecak waży ok 1kg i mogę zmieścić w nim body plus obiektyw z zamocowaną osłoną, a to już jest dość długie. Mogę dorzucić mu trochę rzeczy do środka, jak głowica, termos, kanapki, akcesoria typu czapka, rękawiczki, poddupnik i masę innych rzeczy, jak to w turystycznym plecaku. W tych dedykowanych jest zwykle mało miejsca na takie rzeczy i są one mega ciężkie.. nie widzi mi się plecak 3.5kg..

Tak czy siak też się rozglądam za czymś dedykowanym.
    Flickr | YT

Miasto
    Gdzieś w lesie

Swoją drogą Lowepro ma jako jedyne chyba dożywotnią gwarancję dla pierwszego właściciela, która według raportów wielu osób - działa.
    To znaczy producent naprawiał/wymieniał plecak nawet po wielu latach.
    Jedyny minus to absurdalna cena...

Miasto
    Warszawa

niby tak ale kupujesz raz, i nie płacisz za subskrypcje, do emerytury masz jeden plecak i tylko co 5 lat wymiana na nowy bo coś się urwie

tak w ogóle to szukam krótszej osłony do 400, byłoby bardziej kompaktowo, Canon ma coś takiego za 2.5k... a alternatywy są niestety takie sobie :/
    Ostatnio edytowane przez cauchy ; 10-12-2024 o 18:41
    Flickr | YT

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Ale chyba czym innym jest gwarancja a czym innym normlane zużycie...
    Nie przyszłoby mi do głowy, żeby zgłosić na gwarancję plecak, który wymieniałem w ubiegłym roku po ok. 10 latach posiadania, który się po prostu zestarzał, ale jak Was czytam to zaczynam żałować, że nie spróbowałem jednak zgłosić, może dostałbym za free nowy zamiast wydawać kasę

Miasto
    Gdzieś w lesie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ale chyba czym innym jest gwarancja a czym innym normlane zużycie...
    Nie przyszłoby mi do głowy, żeby zgłosić na gwarancję plecak, który wymieniałem w ubiegłym roku po ok. 10 latach posiadania, który się po prostu zestarzał, ale jak Was czytam to zaczynam żałować, że nie spróbowałem jednak zgłosić, może dostałbym za free nowy zamiast wydawać kasę
    Nie rozmawiamy o rzeczach typu przetarcie albo rozerwanie bo na gałąź położyłeś.
    Ale już na przykład pęknięta plastikowa klamra albo tego typu rzeczy, się jak najbardziej kwalifikują.
    Skoro producent daje dożywotnią gwarancję, to nie rozumiem czemu miałbym z niej nie skorzystać?
    I tak, w tej sytuacji staje się to dla mnie jednym z kryteriów wyboru takiego plecaka...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Swoją drogą Lowepro ma jako jedyne chyba dożywotnią gwarancję dla pierwszego właściciela, która według raportów wielu osób - działa.
    To znaczy producent naprawiał/wymieniał plecak nawet po wielu latach.
    Jedyny minus to absurdalna cena...
    Bez przesady z tą absurdalnością.
    Popatrz na PeakDesign. Też mają dożywotnią gwarancją - już raz skorzystałem. Popsuł się suwak, wysłałem zdjęcie, przysłali nowy plecak (wart 1000pln) nowszej generacji niż mój reklamowany. Co do starego napisali, żebym oddał komuś potrzebującemu

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Parowozem po Bieszczadach

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Dlatego mają takie bicie na cenach plecaków, bo przyznacie, że ceny mają chore za kawałek materiału no ale w tym jest gwarancja. Tak samo foteliki Cybex czy coś. Ceny kosmos, ale gwarancja dożywotnia.

Strona 167 z 167 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów