Strona 140 z 164 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 391 do 1 400 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Plecak foto na 1 dniowe wycieczki

Kup sobie normalny plecak turystyczny, do tego kabure na lustrzanke z obiektywem mocowana do pasków przednich, etui na obiektyw (może być sztywne od lowepro czy jego klonów lub neoprenowe) i tyle. Wyjdzie lepiej (i zapewne taniej). Nie laze akurat po górach ale uzywam deutera future 28...

Ps. Przeczytaj tez wątek odpowiedni
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 24-12-2016 o 15:14

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Kup sobie normalny plecak turystyczny, do tego kabure na lustrzanke z obiektywem mocowana do pasków przednich, etui na obiektyw (może być sztywne od lowepro czy jego klonów lub neoprenowe) i tyle. Wyjdzie lepiej (i zapewne taniej). Nie laze akurat po górach ale uzywam deutera future 28...

Ps. Przeczytaj tez wątek odpowiedni
    Również proponuję zakup plecaka turystycznego z solidnym pasem biodrowym. Osobiście kupiłbym wisporta gdyż deuter, berghaus itp. to moim zdaniem szmatki niewarte swojej ceny. Solidny plecak = ciężki plecak.

Na początku sprzęt nosiłem w lowepro flipside 400 aw - plecak niewygodny na dłuższe trasy, dosyć szybko zaczynają boleć ramiona.
    Teraz mam wisporta 85l do tego camerabag (made in china) - komfort przy chodzeniu na zadowalającym poziomie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez kulek855 Zobacz posta
    Teraz mam wisporta 85l do tego camerabag (made in china) - komfort przy chodzeniu na zadowalającym poziomie.
    85l na jednodniową wycieczkę? Nieźle.

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    85l na jednodniową wycieczkę? Nieźle.
    Wydawać mogłoby się dziwne ale, ostatnio tak właśnie chodzę. Gdyby to była podróż turystyczna to wystarczyłby mały plecak mieszczący najpotrzebniejsze rzeczy. Po skompresowaniu, wisport wygląda na niewiele większy od lowepro 400av. Powiem tak wolę nieść 13kg sprzętu na Rysy w Wisporcie niż 5kg w LowePro.

P.S. Jeżeli to ma być wyprawa zimowa w góry to wypadałoby wziąć raki, czekan łopatkę lawinową grubą kurtkę itp. Wtedy chyba żaden lowepro nie pomieści tego wszystkiego. :-)

Natomiast w lato plecy w plecaku bez stelaża strasznie się pocą, rozwiązaniem może być zakup takiego "nosidła" które ma dobry system wentylacji pleców.
    Ostatnio edytowane przez kulek855 ; 25-12-2016 o 13:43

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Lowepro photosport 200 aw.
    Mialem i polecam o ile nie masz 2metrow wzrostu to jest wypas a inaczej jest za krotki i niewygodny.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Najlepiej jakieś Lowepro z systemem otwierania od strony pleców. Bardzo wygodne rozwiązanie bez potrzeby zdejmowania plecaka za każdym razem....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

U mnie sprawdził się do takich wypadów Manfrotto Advanced Tri M, ale nie zabierałem ze sobą dużych ilości "rzeczy osobistych". Jeżeli w grę wchodzi jakiś większy bagaż, to faktycznie najlepiej jakiś klasyczny plecak turystyczny i dobry futerał do szkła i korpusu.
    Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...

Coś już napisał Awatar Bffist
    Miasto
    Rzeszów

Miałem podobny problem. Szukałem plecaka na jedno dniowe wycieczki w góry lub na rower. I w 100% sprawdził mi sie benro hummer100. Chwale od tamtych wakacji. I nie bede go zmieniać, bo w Bieszczadach na wetlińskiej złapał mnie dwa razy deszcz w ciągu jednego dnia ;P i zaliczyłem glebę schodząc w stronę wetlinki. A mimo wszystko nic nie przemokło ani nie zostało uszkodzone. (:

Cytat Zamieszczone przez Bffist Zobacz posta
    Miałem podobny problem. Szukałem plecaka na jedno dniowe wycieczki w góry lub na rower. I w 100% sprawdził mi sie benro hummer100. Chwale od tamtych wakacji. I nie bede go zmieniać, bo w Bieszczadach na wetlińskiej złapał mnie dwa razy deszcz w ciągu jednego dnia ;P i zaliczyłem glebę schodząc w stronę wetlinki. A mimo wszystko nic nie przemokło ani nie zostało uszkodzone. (:
    Stoję przed takim samym wyborem - plecak który sprawdzi się głównie w górach ale pewnie też podczas podróży po mieście. I bardzo poważnie zastanawiam się nad tym Benro Hummer - z tego co widzę w internecie są dwie wersje 100 i 200.Pewnie zanim się zdecyduję to wolałbym obejrzeć go na żywo ale mamy pytania do użytkownika: Czy do niego oprócz BODY z obiektywem mieści się tylko jeden dodatkowy obiektyw ? Cy sprzęt w nim jest odpowiednio zabezpieczony ?

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Mam Flipside 400 chyba. Mnie pasuje.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 140 z 164 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów