Strona 129 z 164 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Panowie, albo plecak z zabezpieczeniami/wkładki/ do fotografii i niekoniecznie bdb system nośny,albo plecak typowo przystosowany do turystyki z odpowiednio dopasowanym systemem nośnym.Tu trzeba iść na kompromis.No chyba że ma się do wydania na plecak ok 600 uero.Posiadam 8 plecaków z typowym przeznaczeniem do wypraw górskich . Ale żaden z nich pomimo ergonomi dostosowanej do moich potrzeb , nie zastąpi plecaka na sprzęt fotograficzny.I na odwrót.
    Niestety, ja na dużo chodzenia (szczególnie albo w gorących miejscach albo jak ogólnie jest gorąco) używam typowego plecaka turystycznego (Deuter) z dwoma komorami. Aparat i obiektywy są w oddzielnych skarpetach neoprenowych, nie jest to aż tak wygodne jak plecaki foto i nie jest to tak bezpieczne jak plecaki foto ale przynajmniej mniej się leje po plecach i mniej te plecy człowiek czuje. Taki system całkiem nieźle się sprawdza. Wydaje mi się, że jednym plecakiem dużo się nie zdziała i trzeba mieć komplet na różne okazje...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Niestety, ja na dużo chodzenia (szczególnie albo w gorących miejscach albo jak ogólnie jest gorąco) używam typowego plecaka turystycznego (Deuter) z dwoma komorami. Aparat i obiektywy są w oddzielnych skarpetach neoprenowych, nie jest to aż tak wygodne jak plecaki foto i nie jest to tak bezpieczne jak plecaki foto ale przynajmniej mniej się leje po plecach i mniej te plecy człowiek czuje. Taki system całkiem nieźle się sprawdza. Wydaje mi się, że jednym plecakiem dużo się nie zdziała i trzeba mieć komplet na różne okazje...
    Robię podobnie jak mam dużo chodzenia, plecaka fotograficznego używam jak walizki z opcją założenia na plecy przy krótkim przejściu.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Seria Naneu Adventure: Adventure
    Ale tu się ocieramy o te 600 €. Kolega Szambonur na innej stronie opisywał dokładnie plecak k5.
    Osobiście używam lekko przerobiony Benro Quicken 500 - na jednodniowe wycieczki jest OK.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Seria Naneu Adventure: Adventure
    Ale tu się ocieramy o te 600 €. Kolega Szambonur na innej stronie opisywał dokładnie plecak k5.
    Osobiście używam lekko przerobiony Benro Quicken 500 - na jednodniowe wycieczki jest OK.
    To (K5) wygląda jak turystyczny plecak z wkładką foto. Można to zrobić ze sporą ilością innych plecaków ale wada taka, że to się robi duże (wkładka foto duża i trzeba ją upchnąć). Systemy nośne z siatkami zabierają sporo przestrzeni i robi się zamknięte koło. Finalnie i tak trzeba mieć kilka rozmiarów plecaka bo jakoś nie wyobrażam sobie ganiania z 80litrowym potworem wszędzie...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Ja bym chciał takiego Osprey Kestrel albo Gregory seria Z (dla mnie wystarczyłyby te mniejsze modele 30-40L) otwieranego jak plecak foto i z dedykowaną wkładką. Cena może być wyższa od standardowego modelu o koszt plecak foto z dobrym wkładem ale badziewnym systemem nośnym (jakieś lowepro) - to nadal nie wychodzi 600Euro tylko ok. 800zł.

Uzależniony
    Miasto
    .

Maił ktoś do czynienia z Lowepro Flipside Sport 20L? To chyba odpowiednik Flipside 400 AW

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Maił ktoś do czynienia z Lowepro Flipside Sport 20L? To chyba odpowiednik Flipside 400 AW
    Miałem. W czym pomóc ? Nosiłem w nim nikona d4, 16-35/4, 50/1,8 i 70-200/2,8 plus lampa i inne książki
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Na jednodniowe wycieczki mogę polecić plecak "naneu pro alpha military ops". Wprawdzie przedział na sprzęt otwiera się "od pleców", co jest mało wygodne jak trzeba szybko wyciągnąć aparat, ale za to jest bardzo pakowny (1 body i 3 lub 4 obiektywy), a także miejsce na coś do ubrania/jedzenia + przegrody na akcesoria. Bardzo wygodny nawet mocno obciążony.

Uzależniony
    Miasto
    .

To że otwiera się od pleców to akurat bardzo dobrze. Nikt się nie dostanie do sprzętu to tyłu. Da się go obrócić w pasie tak żeby zmienić obiektyw bez położenia na ziemi. Tak jak we wcześniej wspomnianym Flipside? Fajnie wygląda, bo nie przypomina do końca plecaka foto. Wart 610 zł?
    Ostatnio edytowane przez gnd ; 22-04-2016 o 16:23

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Nie próbowałem go tak obracać, ma szerokie pasy biodrowe, więc chyba ciężko będzie. Ja swój kupiłem na alle.. za ok 240 i jestem bardzo zadowolony.

Strona 129 z 164 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów