Strona 127 z 164 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 261 do 1 270 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Witam. Szukam plecaka na wypady w góry i nie tylko który pomieści 70d i 1000d oraz lampe, tamrona 150-600 oraz 4 inne szkła pozatym drobiazgi jak zwykle ale fajnie jak by można bylo podwiesić statyw.

Uzależniony Awatar italy

Lowepro 500 aw
    Nic lepszego nie znajdziesz.Sam szukałem czegoś do sigmy 150-600 mm, i 2-3 obiektywów.Plus filtry ,lampa, i właśnie statywu.Ten plecak ma to co chciałem,poza małym minusem- pokrowiec p.deszczowy gdy podpięty jest statyw -przynajmniej mój duży-nie nachodzi całkowicie na całość.Ale ja dokupiłem na Amazon pokrowiec w rozmiarze L i teraz już jestem zadowolony.Sigma super wchodzi nawet z założoną osłona p-słoneczną.Ale wg mnie lepsze i bezpieczniejsze jest ze zdemontowaną osłoną.Kieszeń na statyw jest chowana.Plecak jest wygodny.dobrze się go nosi, tyle że uprzedzam- Gdy to wszystko wpakujesz -będzie ciężko. Ja dodatkowo podpinam małe składane krzesełko, siatkę -2/3 m plus karimatę Gdzieś tam w mojej galerii jest zdjęcie tego całego majdanu

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Spoko. ,jestem przyzwyczajony do noszenia plecaka w granicach 15-20kg.

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

A jakiego statywu i jakiej głowicy używasz pod Swoją sigmę?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jaka torba: Lowepro vs Manfrotto

Witajcie.
    Mam w planach zakup torby foto. Mam dwa modele na celowniku ale nie wiem ktory lepszy. Pierwszy to Lowepro Event Messenger a drugi Manfrotto NEXT Messenger. Ktory z nich polecacie?
    O Lowepro cos czytałam, a o Manfrotto nic, nie moglem znaleźć zadnych opinii i testów.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Jaka torba: Lowepro vs Manfrotto

Mam LowePro Event Messenger 150 w kolorze oliwkowym. Dla mnie kryteria wyboru były takie:
    - ma pomieścić 5DII z dwoma obiektywami + coś tam jeszcze;
    - ma być nijaka z wyglądu;
    - lekka, tania i "firmowa".
    Kupiłem i jestem bardzo zadowolony.
    Nie podajesz kryteriów wyboru to trudno będzie doradzać.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Dopiero zaczyna

Moje kryteria są podobne.
    -musi zmieścić jak na razie CANON1200d
    +Dwa obiektywy i akcesoria
    -ma wygladac jak zwykła torba żeby nie było od razu wiadomo co w niej noszę
    -cena max 150zł

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Adi1 Zobacz posta
    Witajcie.
    Mam w planach zakup torby foto. Mam dwa modele na celowniku ale nie wiem ktory lepszy. Pierwszy to Lowepro Event Messenger a drugi Manfrotto NEXT Messenger. Ktory z nich polecacie?
    O Lowepro cos czytałam, a o Manfrotto nic, nie moglem znaleźć zadnych opinii i testów.
    proponuje jednak dyskusje w przeznaczonym do tego celu watku-tasiemcu

od siebie: Lowepro mialem rozne plecaki i meczylem je na rozne sposoby. to jest bardzo solidny sprzet.

Manfrotto znam o tyle, ze mialem plecak Katy (ten sam biznes, tylko inna marka). jakosc tego byla mizerna.
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    .

Poszukuję pomysłu na plecak na jednodniowe piesze wypady niestety nie mam w pobliżu żadnego sklepu żeby przymierzyć. Zmieścić miało by się 6d bez gripa + sigma 20 ART + 35 ART + 100L macro + 200L (ewentualnie c 50 1.4 lub 85 1,8) fajnie jak by się zmieściło jakieś picie i lekka kurtka wiatrowa, Mam pas na statyw więc nie muszę go przypinać.

Jak widzicie nie mam żadnego zooma dlatego zależałoby mi na wygodzie zmiany obiektywu. Fajnie jest to rozwiązane w Lowepro Flipsiade. Myślałem o modelu 400 AW. Zmieszczę się? Sigma 20, 100 i 200 L są dość długie. jakieś alternatywy?

Strona 127 z 164 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów