Tylko eBay Ciebie ratuje:
shoulder strap pad in Camera Straps and Hand Grips Accessories | eBay
Talkie rozwiązanie też Ci nic nie da.Dobrym rozwiązaniem do tej torby oprócz oczywiście miękkiej ale wąskiej szlufki , jest dodatkowy pasek dopinany do torby i opinający biodra.Nie powoduje to kiwania torby a tym samym przesuwania jej razem z paskiem na ramieniu.Najlepszym rozwiązaniem są jednak szelki dedykowane ,które umiejscawiają aparat na klatce piersiowej./idealne połączenie z plecakiem w górach/.
A czy ktoś używał któregoś z tych dwóch plecaków. Manfrotto Advanced Tri L lub Manfrotto Pro Light MB PL-3N1-35. oba wydają się spełniać moje wymagania. Tylko nie wiem jak z jakością.
Pasek na biodra jest spoko, pod warunkiem, że nie masz na sobie uprzęży wspinaczkowej a na plecach plecaka. Wtedy niestety nie jest to wygodne.
Dziękuję za propozycję. Jednak jeśli nic nie znajdę to będę pewnie musiał iść na jakiś kompromis...
edit:
Chociaż to wydaje się na prawdę spoko New Puleme P110218 Air Cushion Pad Aircell Pad Strap Camera Shoulder Bag | eBay
5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
blog.marcinszymkowski.pl | instagram
I dalej będzie Ci się to przesuwać.Żadne paski na szyję czy na ramię nie sprawdzą Ci się w tego rodzaju uprawianiu sportu.
Niestety,w takiej sytuacji pozostanie Ci dobrej klasy kompakt.Z moich doświadczeń wynika, że jakakolwiek lustrzanka w jakikolwiek sposób zapięta , odbiera przyjemność ze wspinaczki.Coś za cośA wiem co mówię
![]()
Czy orientuje się ktoś, czy do Lowepro 45 AW II wejdzie C50d ze stałką 35mm? Czy nie będzie wepchnięty zbytnio na siłę? Patrząc na wymiary na www to szerokość jest prawie ma styk.
Ewentualnie zastanawiam się jeszcze na Case Logic SLRC200? Może ktoś ma jeszcze inną sprawdzoną opcję do takiego zestawu?
UFFFFFFF..
Przebrnąłem przez 127 stron tematu i żałuje że admin nie podzieli wątku na plecaki,torby,walizki itd..
Ale pytanie moje jest czy ktoś z was drodzy koledzy posiada torbę CRUMPLERA. Np taką CRUMPLER Master Delhi 770 - b.duża, skórzana torba (5755412845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Interesuje mnie jakość wykonania i codziennego użytkowania,nie tylko ze sprzętem foto.
Obecnie moja nie markowa torba po 12 latach zaczeła sie lekko sypać i czas ja wymienić. Bede wdzięczny wszystkim którzy mieli styczność z crumplerem za opinie na temat tej marki.
Mam plecak i torbe (laptopowa) Crumplera i co do jakosci wykonania to jest tak: to sie w sumie dosc szybko postrzepilo (rzepy) , przez co nie wyglada jak nowe, ale mimo to dluuuugo sie trzyma i dziala bez zarzutu. Poza tym jest naprawde fenomenalnie pomyslane uzytkowo. Nie jest tanie, ale IMHO kupuje sie na lata...
Mam crumplera firmowanego przez Nikona. Nie wiem jaki to model ale wejdzie tam D90 z 18-105 + stałka albo lampa
Co do wykonania nie mam zastrzeżeń.
Co do wygody: nie jest źle, ale super wygodnie tez nie jest, fajne na godzinny spacer.
Co do torby z linku to cena jest zabójcza. Za to dostaniesz dobrej klasy 2-3 torby i plecak - masz zestaw na każdą okazję