Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
Jasne że nie masz czasu, ale serwis też ma lepsze zajęcia niż robienie za biuro informacji.
Ja to doskonale rozumiem, bo sam mam w pracy takich "śmieciowych" zapytań bardzo dużo i uwierz mi, to jest cholernie męczące.
Udzielenie informacji o przedziale kosztów podstawowej czynności serwisowej nie uważam za śmieciowe zapytanie, ani sprowadzanie serwisu do roli biura informacji...
Jak jedziesz do dowolnego ASO z samochodem, masz dostępny cały długi cennik, co kosztuje ile. ile warta jest roboczogodzina, ile tych RB potrzeba na naprawę / wymianę danej rzeczy. Możesz po kilku chwilach rozmowy poznać przedział kosztów który Cię czeka (zakładając brak dodatkowych komplikcji) - i nikt tam nie czuje się biurem informacji. To jest dla mnie właściwy standard obsługi w serwisach autoryzowanych, a nie "dogadamy się" czy "zobaczymy, rozbierzemy, pomyślimy".
Tu tego komfortu niestety nie ma...
Przy czym zaznaczam - mówię cały czas o czynnościach serwisowych "typowych", w których nie ma problemu że 10 innych rzeczy może być uszkodzonych jak to ma miejsce przy np. upadku szkła. Jeśli kalibrację da się wycenić i podać przez telefon koszt, to i proste czyszczenie / smarowanie też można. Tam nie ma problemu ukrytych uszkodzeń.
Trochę jednak odeszliśmy od tematu więc poprzestałbym na tym...
pozdr.