qrczaki , extra zdjęcia! trudno wskazać faworyta ale przy 216 poczułem się jak na wojnie, wymiataj, wymiataj z tej szuflady dalej....
qrczaki , extra zdjęcia! trudno wskazać faworyta ale przy 216 poczułem się jak na wojnie, wymiataj, wymiataj z tej szuflady dalej....
Bardzo ciekawy wątek i wiele świetnych zdjęć. Cieszę się, że tu trafiłem. Miło spędzony czas![]()
miodzio - tyle ja mogę tylko dodać
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Miodzio,
236 - super strzał
Zdjęcia miodzio! Wymiatają po prostu, ładna wystawa by z tego powstała, najbardziej podobają mi się te gdzie są różnego rodzaju dymy, takie pięknie graficzne![]()
WowNaprawdę bardzo dobre foty.
Ostatnio edytowane przez sfw ; 18-07-2013 o 00:29
Nie wytrzymam, muszę zadać pytania „techniczne”, mam nadzieję, że zdradzisz trochę
1. Panning, np. zdjęcie 228, ogniskowa 500, czas 1/25 – czy przy takich ujęciach wspomagasz się jakoś poza IS? Chodzi mi o to, czy używasz statywu/monopodu?
2. Panning w przypadku obiektów, które się lecą prostopadle – masz kilka zdjęć helikopterów, które tak jakby nadlatują – potrafisz zamknąć wirnik, zrobić super panning i masz generalnie to bardzo ostro – zdradź proszę chociaż trochę jak zorbić takie zdjęcie, albo jak się do niego przygotować, nie chodzi mi oczywiście o wyjazd na taką imprezę
Jak pokazałem ten wątek znajomym, to niektórzy wręcz nie wierzyli, że takie foty sa technicznie wykonalne![]()
Zdjęcia lotnicze to nie mój klimat i nigdy mnie nie ruszały. Ale te tutaj to mistrzostwo i zaczynam rozumieć co jest fajnego w fotografowaniu pokazów lotniczych. Najlepsze zdjęcia lotnicze jakie w życiu widziałem. Szacunek.
5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;