Cytat Zamieszczone przez krisnrj Zobacz posta
@Goomis
może chodzi o to że w jakiejś tam SD chyba karcie sandiska lepszej nieco widziałem ficzer ochrony przed x-rays
ja na miejscu autora zinwestowałbym w kingstona x133 16gb pewnie wyjdzie taniej niż ten sandisk - zaraz przecież tak zrobiłem właśnie i na moim 50D spkojnie sobie radzi.
Chyba że przyszłościowo myślisz o zmianie body które będzie ultra szybko strzelne albo chcesz pochwalić się super kartą przed znajomymi...
Kingstony padają bardzo często co było kilka razy mówione na tym forum. Chociażby przez byłego pracownika FotoJokera o tym jaki jest stosunek zwracanych padniętych kingstonów do sandisków. Oczywiście na "foty z wakacji" to byle jaka karta się nada, ale na zlecenie na pewno nie poszedłbym z kingstonem. No chyba, że jako jedna z kilku kart na mało ważne momenty - ale czy to ma sens?
Ja używam tylko sandiska, kupiłbym jeszcze pretec'a który też ma świetne opinie.
Kingsotna miałem i padł, PQI miałem/mam i na dwóch 4GB były błędy - jedną zgubiłem a drugą oddałem z 40D. Ostała mi się jeszcze 2GB która jest ok. ale używam tylko w ostateczności (mała pojemność itd.)
Sandiski mam 4 (16 i 8 Ultra(ta nowa) i 2x4 EXtremeIII) i żadnych problemów.