Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Gdzie kupić oryginalną kartę

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Polecam www.proline.pl - produkt oryginalny i nienaganna obsługa, również gwarancyjna
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Widelec Zobacz posta
    zawsze przekonany byłem że seria Ultra była jedną półkę niżej niż Extreme - coś jak Lexar Premium i Priofessional, wszak taka sama prędkość to nie wszystko...
    Myliłem się?
    Jeżeli karta no w starych oznaczeniach tak.
    Teraz EXIII zastąpiła seria Ultra, a EXIV seria Extreme. Wprowadzono do tego Extreme PRO.
    A czym oprócz prędkościami ma się różnić? Ew. materiałem obudowy ale i tu i tu jest to tworzywo sztuczne, więc czym niby jeszcze poza prędkością mają się różnic CFki tego samego producenta?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

@Goomis
    może chodzi o to że w jakiejś tam SD chyba karcie sandiska lepszej nieco widziałem ficzer ochrony przed x-rays
    ja na miejscu autora zinwestowałbym w kingstona x133 16gb pewnie wyjdzie taniej niż ten sandisk - zaraz przecież tak zrobiłem właśnie i na moim 50D spkojnie sobie radzi.
    Chyba że przyszłościowo myślisz o zmianie body które będzie ultra szybko strzelne albo chcesz pochwalić się super kartą przed znajomymi...
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisnrj Zobacz posta
    @Goomis
    może chodzi o to że w jakiejś tam SD chyba karcie sandiska lepszej nieco widziałem ficzer ochrony przed x-rays
    ja na miejscu autora zinwestowałbym w kingstona x133 16gb pewnie wyjdzie taniej niż ten sandisk - zaraz przecież tak zrobiłem właśnie i na moim 50D spkojnie sobie radzi.
    Chyba że przyszłościowo myślisz o zmianie body które będzie ultra szybko strzelne albo chcesz pochwalić się super kartą przed znajomymi...
    Kingstony padają bardzo często co było kilka razy mówione na tym forum. Chociażby przez byłego pracownika FotoJokera o tym jaki jest stosunek zwracanych padniętych kingstonów do sandisków. Oczywiście na "foty z wakacji" to byle jaka karta się nada, ale na zlecenie na pewno nie poszedłbym z kingstonem. No chyba, że jako jedna z kilku kart na mało ważne momenty - ale czy to ma sens?
    Ja używam tylko sandiska, kupiłbym jeszcze pretec'a który też ma świetne opinie.
    Kingsotna miałem i padł, PQI miałem/mam i na dwóch 4GB były błędy - jedną zgubiłem a drugą oddałem z 40D. Ostała mi się jeszcze 2GB która jest ok. ale używam tylko w ostateczności (mała pojemność itd.)
    Sandiski mam 4 (16 i 8 Ultra(ta nowa) i 2x4 EXtremeIII) i żadnych problemów.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

no dobra, przekonałeś mnie i zmartwiłeś zarazem... dzięki za info!
    nie żyję z fotografii więc jakoś tego kingstona przeżyję ale mimo wszystko jadąc gdzieś na wakacje nie chciałbym stracić materiału :/ i nawet gwarancja tu nie pociesza...

generalnie ja sandiska dobrze wspominam jeszcze z czasów Olympusa, też kupowałem jakiegoś ultra II na wyrost - cóż za excytacja to była - pierwsze lustro i jescze kaltra z 'ultra' w nazwie
    Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 08-11-2011 o 17:23
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów