Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Gdzie kupić oryginalną kartę

Dopiero zaczyna Awatar okar_t

Post Gdzie kupić oryginalną kartę

Chcę kupić do mojej 40 kartę pamięci 8 GB SanDisk Extreme III. Czy może mi ktoś z szanownych bardziej doświadczonych kolegów doradzić gdzie mogę kupić orginalną a nie podróbkę ww karty.
    Zakupu mogę dokonać tylko przez internet i nie chciałbym dać się oszukać.

Dziękuję.
    40D + coś tam, coś tam

Domyślnie

... idź do sklepu a jak nie możesz to kup w sklepie internetowym... a nie na allegro... i będziesz miał pewność co do jakości
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Jeżeli to coś pomoże - warto szukać w sklepach typowo komputerowych. Szczególnie jeżeli takowy współpracuje z dużymi dostawcami sprzętu. Posiadają oni umowy z producentami kart, a tym samym powinni w ofercie mieć oryginalne karty.
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

cyfrowe.pl .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

extreme III

to chyba nie do końca to: http://www.e-fotojoker.pl/product/ka...reme-8gb-60mb/ - ale mimo wszystko pewniak :smile:

oraz: http://www.niezdzieramy.pl/sandisk-k...eme-iii,id-595 - to chyba to, ale nie mam pewności co do sklepu.

Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A czemu ExtremeIII? ta seria nie jest już produkowana, zastąpiła ją seria Ultra. Mam obie i nie widzę różnicy. Ultrę polecam tutaj:
    http://www.foto-ivy.pl/product.php?id_product=462
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    A czemu ExtremeIII? ta seria nie jest już produkowana, zastąpiła ją seria Ultra
    zawsze przekonany byłem że seria Ultra była jedną półkę niżej niż Extreme - coś jak Lexar Premium i Priofessional, wszak taka sama prędkość to nie wszystko...
    Myliłem się?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Sandisk zastąpił ULTRA II kartą ULTRA 30MB/s a Extreme III i Extreme IV nowymi Extreme 60Mb/s oraz Extreme Pro 90 Mb/s; pojawiła się również wersja Extreme Pro 100 Mb/s
    6D | 50D i cała masa różnych gratów

Miasto
    Bytom

Domyślnie

ja Ci polecam sklep http://www.proline.pl/ kupowałem już tam kilka kart i wszystkie działa bez najmniejszych problemów a ceny są bardzo przystępne
    Canon 5D mark III/Canon 50D grip/24-105 L IS f/4.0USM/Helios 44M-4 58/50 1,8/Nissin di622 Mark II

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Widelec Zobacz posta
    zawsze przekonany byłem że seria Ultra była jedną półkę niżej niż Extreme - coś jak Lexar Premium i Priofessional, wszak taka sama prędkość to nie wszystko...
    Myliłem się?
    Tak - Extreme to wyższa półka niż Ultra. Tyle, że Extreme III już jest wiekowe i nie jest produkowane. O ile pamiętam EIII w wersji 30 MB/s wspierały już UDMA, a Ultry nie.
    Jednak w wypadku 40D nie ma to większego znaczenia. Zobacz:
    http://www.robgalbraith.com/bins/cam...?cid=6007-9257
    W tej puszcze interfejs zatyka się już przy około 10 MB/s.

Chyba, że bardzo zależy ci na szybkim zgrywaniu zdjęć za pomocą czytnika (z drugiej strony 8GB, to nie jest jakaś gigantyczna pojemność...).

Miałem niedawno podobny dylemat i po trzech porażkach z zakupami Sandisków przez Allegro (ze zwrotami podróbek nie było problemów, szkoda tylko straconego czasu) kupiłem w sklepie Transcend 400x 32 GB (zamiast 16GB Sandiska) i jestem zadowolony. W puszcze wspierającej UDMA zapełnienie bufora następuje dwa razy później niż w wypadku Sandiska Extreme III w wersji 20MB/s - to mnie zupełnie satysfakcjonuje.
    W aparacie bez UDMA nie ma co szaleć z kartami. Jeśli już musi być SanDisk, to lepiej poszukkać w googlach "Sandisk dystrybutorzy w Polsce" i starać się kupić u oficjalnego przedstawiciela. Moim zdaniem do 40D współczesna Ultra wystarczy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów