Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: 6000usd za slub...:)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

iczek, większość odpowiedzi na twojego posta jest już powyżej. Dodam tylko, że to nie jest kwestia gustu - bo mnie sie te zdjęcia bardo podobają. Nie odnosiłem się do samych zdjęć w kontekście ogólnym, tylko w kontekście waszych wypowiedzi. Mam nadzeję, że teraz zrozumiesz relacje między piernikami i wiatrakami z moich wypowiedzi
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    iczek, większość odpowiedzi na twojego posta jest już powyżej. Dodam tylko, że to nie jest kwestia gustu - bo mnie sie te zdjęcia bardo podobają. Nie odnosiłem się do samych zdjęć w kontekście ogólnym, tylko w kontekście waszych wypowiedzi. Mam nadzeję, że teraz zrozumiesz relacje między piernikami i wiatrakami z moich wypowiedzi
    Tak na marginesie to zawsze smieszylo mnie to powiedzenie o wiatrakach, bo akurat wiele wspolnego ze soba oba produkty maja

Tylko częsciowo sie z Toba zgadzam, a widze to po prostu inaczej.
    pozdrawiam i smacznych torunskich pierników życze..

pzdr

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Fotografia ma tam mniejsze znaczenie IMHO. Jest to doskonały, świetnie wykreowany, wspaniały produkt - natomiast porównywanie na tej podstawie jakości całego rynku jest moim zdaniem nieuprawnione.
    myślę, że standart profesjonalnej usługi foto wygląda właśnie tak. koleś ma sprzęt, robi ********e zdjęcia i ma profesjonalną obsłutę tematu "zdjęcia ślubne". być może standartowy fotograf w USA nie robi takich zdjęć, ale to co napisałem powyżej: tak sobie wyobrażam standart pro. cena jest jak za pro, więc spodziewam się obsługi pro.

dlaczego napisanie, że coś jest snobistyczne, budzi od razu ostre reakcje?
    bo w takim kontekście padło. snobizm. nie warte ceny, masz za dużo kasy to sobie kupujesz drogą sesję foto na ślubie. jeszcze brakowało, że bezguście i beztalencie za obiektywem. wyjaśnienie przyjmuje, aczkolwiek nie do końca się zgadzam.

Muzyki poważnej możesz słuchać za małe pieniądze - ale jeśli kupisz zestaw HI-FI za 100 000 PLN, to jest to snobizm.
    słucham na zestawie za 6k. dlatego że na zestawie za 1k nie słyszę dokładnie jak gram ;-)

BTW - kto może mieć unikatowe zdjęcia w zamku lub starej willi, na sali zastawionej złotą zastawą dla 200 gości itp, itd. jeśli nie ludzie naprawdę bogaci?
    ktoś kto ma albo znajomości albo możliwość wynajęcia. zdziwiłbyś się, ale w Polsce też można wynając sobie takie miejsca. ale fakt, kasę trzeba na to mieć. zastawa na 200 osób złota może być wypożyczona, są takie usługi. przyznaję że nie dla przeciętnego Polaka. BTW jedzenie ze złotych zastaw etc. nie jest do końca zdrowe. polecam raczej srebro.

Pomysł jest ważny, ale możliwości się z rękawa nie wysypią, bez takich klientów ci fotografowie nie pokazaliby tak wiele, jak pokazują, być może mniej niż wielu innych mniej szanowanych.
    Kubaman, u nas też można robić dobre zdjęcia. z pomysłami. nie musi być na złoto. tylko ja tych super pomysłów nie widzę. widzę natomiast, że fotograf polski musi więcej kadry poćwiczyć. i GO. bo plastyką obrazu to jest trochę do tylu. i tyle. oceniam produkt a nie jego wartość na fakturze VAT.

Cała moja wypowiedź może być skrócona do stwierdzenia, że IMHO to nie jest standart za oceanem, oraz że u nas nie brakuje równie uzdolnionych fotografów,
    no mi brakuje. tych polskich fotografów ślubnych, których zdjęcia oglądałbym więcej niż raz. może za dużo dobrych zdjęć oglądam, że poprzeczka oceny poszła do góry?

tylko nie ma warunków do zmajstrowania tak pięknie zaspokowanego i podanego produktu.
    z tym się nie zgodzę. może nie ma funduszy, które pozwoliły by się aż tak zaangażować... to tak. ale z drugiej strony takie podejście jedzie bylejactwem i polandią... nikt nikogo pod pistoletem nie zmusza do robienia zdjęć ślubnych.
    gra i buczy bebop

Miasto
    Kraków

Domyślnie

W końcu nikt nie powiedział, że musimy się zgadzać. Ja mam swoją opinię, a ty swoją, to chyba nic niezwykłego?

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

W końcu nikt nie powiedział, że musimy się zgadzać. Ja mam swoją opinię, a ty swoją, to chyba nic niezwykłego?
    to chyba nawet dobrze. strach pomyśleć co by było jakby się wszyscy zgadzali ;-) z sobą.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

jak tyle za to bierze to znaczy ze ktoś mu za to płaci... gdyby nie było takich co płacą to by nie chciał tyle kasy za to proste

Miasto
    Kraków

Domyślnie

ee, a co konkretnie chciałeś powiedzieć

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ee, a co konkretnie chciałeś powiedzieć
    Ze zgadza sie ogolnie z tym watkiem

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ze zgadza sie ogolnie z tym watkiem
    nie chciało mi sie czytac wszystkich stron ale chyba ogolnie to tu sie o kase rozchodzi wiec podsumowałem

Question

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Ano takie ceny za oceanem.
    I fotki niezle

http://www.jrgeoffrion.com/

Dzial Pricing
    Odbiegne od tematu ....

Ciekawe czy ktoś zauwazył ciekawy napis na zdjeciu w zakładce" True Art Detail", chodzi o zdjecie tej duzej katedry ? Czyzby było robione w Polsce ?
    Podpowiem ze chodzi o napis dokoła sklepienia
    Ostatnio edytowane przez Danio ; 24-01-2006 o 23:54

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów